luni, 12 aprilie 2010

MODALITĂŢI SIMPLE DE ILUMINARE :Eu şi ceilalţi




Exista multe cuvinte care încearcă sa definească ce înseamnă a fi total expansionat : conştiinţă totala infinita, completitudine, libertate absoluta, iubire divina, extaz atemporal, siguranţă deplina, stabilitate eterna, inteligenta cosmica suprema, compasiune universala infinita.
Sa ne ocupam aici, în continuare, de aspectul STABILITĂŢII.
Absoluta stabilitate etern-durabila a interacţiunilor intre fiinţe exista spontan la nivelul SPAŢIULUI, deoarece aici toate relaţiile (legăturile) sunt permanente, în virtutea faptului ca fiinţele implicate au acelaşi nivel comun de expansiune.(de vibraţie)
La nivelele mai contractate,însă,unde, prin definiţie, exista o anumita "restrângere " a conştiinţei,stabilitatea interacţiunilor nu mai este durabila.Atunci când intram în contact cu fiinţe, ale căror vibraţii sunt mult diferite de ale noastre, resimţim în mod firesc instabilitate, suspiciune, nesiguranţă şi teama.
Daca celalalt are nivel mai înalt de vibraţie va tinde spontan, şi în mod conştient, sa-mi ridice nivelu vibrator pentru a ma aduce la nivelul lui.Eu, dimpotrivă, voi avea tendinţa, de cele mai multe ori inconştient, sa-i cobor nivelul vibrator .
Daca celalalt are nivel inferior de vibraţie va tinde, de cele mai multe ori inconştient, sa-mi coboare nivelul vibrator, pentru a ma aduce la nivelul lui.Eu, dimpotrivă, voi avea tendinţa sa-i ridic nivelul vibrator mai scăzut decât al meu.
Nu opune nici o împotrivire vibraţiilor altor fiinţe, acorda libertate totala expansiunii sau contracţiei tuturor celorlalte fiinţe.
Daca tu, de exemplu, iţi iubeşti ignoranta în care exişti mai mult decât iubeşte cineva cunoaşterea expusa aici, atunci TU EŞTI PE UN NIVEL MAI ELEVAT DECÂT ESTE CELALALT.
Nu exista aproape nici o evidenta exterioara care sa ne arate cât de mult sau cât de puţin se iubeşte celalalt pe sine însuşi, deoarece o fiinţă umana poate avea o viziune limitata de propriul sau nivel şi, de aceea, ceea ce vede ea în celalat este, într-un anume sens, ea însăşi.
Un proverb spune, în aceasta direcţie,ca :
"II JUDECAM ADESEA PE CEILALŢI DUPĂ PROPRIA NOASTRĂ PERVERSITATE".
Nu contează cât de stupizi, confuzi sau lipsiţi de iubire pot apare, în viziunea noastră, ceilalţi oameni:
NOI NU AVEM DREPTUL SA TRAGEM CONCLUZIA PRIPITA CA ACEŞTIA AU UN NIVEL DE CONŞTIINŢĂ INFERIOR NOUA.
Poate ca, uneori, ei trăiesc o extrem de intensa iubire, în direcţii pe care noi ori nu le înţelegem deocamdată, ori nu le percepem încă.Felul în care noi ii vedem pe ceilalţi este funcţie de propriul nostru nivel vibrator.
Sa nu uitam ca omul asa-zis " obişnuit " este adesea unealta înţeleptului, iar cel ce nu-şi iubeşte unealta de care se foloseşte, detaşat, este adâncit în eroare.Sa ne amintim în permanenta ca fiinţele pe care le consideram acum vulgare, non-spirituale, stupide, nebune, aceste fiinţe, chiar fără sa ştie,ne pot ajuta foarte mult sa ne iluminam,
DACA vom învăţa sa le iubim detaşat şi sa iubim ATITUDINEA noastră fata de ele.
Sa respectam, prin urmare, la ceilalţi oameni, dreptul de a fi exact asa cum sunt.
Negând unei fiinţe libertatea de a fi în ignoranta şi de a greşi, noi greşim, de asemenea.
A lăsa altora libertatea de a fi prosti, ignoranţi, limitaţi, inconştienţi, este un pas extrem de important pe calea progresului spiritual; şi acest pas îl putem face cu uşurinţă ,în fiecare zi. Noi toţi, fiecare dintre noi, suntem canale de energie, prin care se revarsă - mai mult sau mai puţin, în funcţie de aspiraţia fiecăruia- beatitudinea spirituala suprema ; ori, pentru ca aceasta revărsare sa fie continua şi totala, tot ceea ce trebuie sa facem este sa fim canale total deschise.
Daca stam şi privim, în permanenta, numai Soarele, viziunea noastră asupra lumii poate fi considerata distorsionata de lumina extraordinar de puternica.
Dar dacă stam, însă, în asa fel încât lumina soarelui sa ajungă la celelalte fiinţe PRIN NOI, vom percepe în permanenta, mult amplificata, frumuseţea şi perfecţiunea lumii şi vom cunoaşte, în noi înşine, gloria eterna a CREAŢIEI.

Niciun comentariu: