miercuri, 7 aprilie 2010

Drumul vietii


Exista experienţe care ne aşteaptă, aventuri măreţe ale sufletului şi ale spiritului, pe care numai noi înşine le putem trai, întrucât sunt unice şi individuale; ele sunt asa cum numai noi înşine le putem trai.

Si astfel, în mod natural, ne aşteaptă dincolo de ceea ce ne-au spus ceilalţi.

Păşeşti în jungla şi zăreşti un simbol luminos sculptat pe un arbore, ce pare sa-ţi spună, „Pe Aici”. Si aceasta este aşadar calea ta.

Este învăluită în mister. Este numai a ta. Este posibil ca o alta persoana, în fata aceluiaşi copac, sa nu zărească nimic, sau poate o săgeată indicând direcţia opusa. Întrucât călătoria ta este numai a ta.

De ce este important sa ştii asta? Pentru ca ţi se cere sa ai deplina încredere în propriile tale instincte, în acea voce mititica sugerându-ţi ca, ceea ce spune altcineva, s-ar putea sa nu fie tocmai potrivit pentru tine; în acea frământare din care răzbate idea ca ceremonia pe care o oficiază altcineva ar fi uşor diferita, dacă tu ţi-ai urma propriile instincte. Toate acestea, imboldurile, vocile şi presimţirile, nu sunt din exterior. Ele vin din centrul fiinţei tale. Sunt, de fapt, ceea ce contează cu adevărat.

Asta, deoarece, odată ce te eliberezi de directivele celorlalţi, odată ce devii discipol al propriei învăţături interioare, lucrurile vor deveni mai limpezi. Odată ce vei începe sa preiei de la alţii numai ceea ce îşi găseşte profund răsunet în tine însuti şi nu vei lua în seama restul, atunci propria-ţi voce lăuntrică va deveni din ce în ce mai limpede. Si atunci, cu aceasta limpezime, vocea ta interioara va deveni clar audibila, iar tu vei fi capabil sa înmugureşti şi sa trăieşti fascinante aventuri ale sufletului, cu deplina credinţă ca săvârşeşti exact ce ţi-a fost hărăzit.

Asculta. Simte. Cunoaşte. Păşeşte. Îndrăzneşte. Atinge. Râzi.

Ce aventura este aceasta viata!. Cât de norocoşi suntem cât de binecuvântaţi, cât de pătrunşi de Gratie.

Bucuraţi-va!

Niciun comentariu: