luni, 17 noiembrie 2008

Cand cautam raspunsul



Sa nu cautam realitatea in exterior
ci in interiorul nostru
(dedicatie speciala...cu dragoste)


Atunci cand privim lumea exterioara, noi cadem deseori in capcana judecatilor de valoare: cutare este bun sau alb, cutare este rau sau negru, vreau aceasta, nu vreau aceea etc...Aceste judecati ne mentin in inchisoarea iluziilor noastre, a vechilor obisnuinte si structuri mentale. Trebuie sa renuntam la mintea care judeca si sa ne focalizam asupra lumii noastre interioare. Aici ne putem relaxa in adevarul nostru profund, singurul care poate face distinctia intre realitatea iluzorie si adevarul absolut. Singura deosebire intre acestea doua este ca de realitatea creata de mintea noastra prin experienta ne putem indoi pe cand de adevarul absolut, niciodata!
Capacitatea de a te indoi este una dintre cele mai mari binecuvantari ale umanitatii. Sa nu credem orbeste in prejudecatile noastre sau ideile induse de mediul in care traim. Sa ascultam cu mintea dar sa cantarim cu inima, cu sufletul. In ceea ce priveste viata de zi cu zi, ea poate fi luata drept realitate dar deabia din perspectiva spirituala, a constiintei ghidate de trairile interioare autentice, ea devine desertaciune.
Avem sansa sa ne impartasim cu altii iubirea, bucuria si rasul. Acest gest de daruire nu ne goleste de energie, ci dimpotriva, ne va spori rezervele, facandu-ne sa ne simtim mai impliniti. Tot ceea ce ne inconjoara pare sa se lege. Sa ne bucuram de aceasta stare de gratie, centrandu-ne in ea si lasand fericirea sa curga prin noi si in jurul nostru...Chiar si cei mai obisnuiti dintre oameni, cred ca iubirea se naste din inima. Ei au auzit acest lucru dar nu l-au cunoscut personal, caci nu au ajuns niciodata la inima lor. Numai cei care-si asculta sinele interior, ajung si la inima lor. Atunci cand ajungem in acest centru al fiintei noastre, in el se produce subit o explozie de iubire, bucurie, beatitudine si binecuvantare, cu o forta atat de puternica, incat inima noastra se trezeste!
Adevarul fiintei noastre profunde, incearca sa ne ghideze, aratandu-ne incotro sa o apucam. Putem avea incredere in vocea interioara prin intuitiile pe care le avem. Vocea vorbeste in soapta uneori, facandu-ne sa ezitam, nefiind convinsi ca am inteles-o cum trebuie. Dar daca ne vom urma ghidul interior, ne vom simti mai completi, mai integrati, ca si cum ne-am misca in exterior, fara a parasi insa nicio clipa, centrul fiintei noastre. Daca ne ascultam vocea interioara, ea ne va conduce exact acolo unde trebuie sa ajungem. Este aproape ca lumina. Acum camera este in intuneric, dar este suficienta o luminita cat de mica pentru ca intunericul sa dispara. Este suficienta flacara unei lumanari, pentru a sti unde este usa. Nu mai trebuie sa ne intrebam: "Unde este usa?"
Numai oamenii orbi isi pun asemenea intrebari. Oamenii care vad si care dispun de lumina, nu si le pun. V-ati pus vreodata intrebarea: "Unde este usa?"Nu!, v-ati dus direct la ea si ati deschis-o. Nici un om care vede prin sufletul lui, nu bajbaie in cautarea usii si nu se izbeste cu capul de zid. Pur si simplu o vede, se bucura de prezenta ei,...si O DESCHIDE !
Adaptare dupa OSHO





True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade

I wonder if there’s no forever
- no walking hand in hand
down a yellow brick road
to never-never land
These days I get to where I’m going
- make it there eventually
follow the trail of breadcrumbs
to where I’m meant to be
to where I’m meant to be

I don’t know what brought you to me
that was up to you
There’s so many come to see me
who want their own tattoo
I fixed a needle in the holder
laid my hand upon your spine
and there upon your shoulder
I drew the picture as your sign

When I think about us
I see the picture that we made
the picture to remind us
true love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade

I work the rowdies and day-trippers
Now and then I think of you
Any which way we’re all shuffling
following the queue
They’d like to move my operation
They’d like to get me off the pier
And I dream I’m on a steamer
pulling out of here

When I think about us
I see the picture that we made
the picture to remind us
true love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade
True love will never fade

Niciun comentariu: