miercuri, 21 decembrie 2011

SINGURA ȘANSĂ !

Ma tot intreb de ceva vreme, care ar putea fi modalitatea de rezolvare a problemelor umane?
Cu trecerea timpului am ajuns la concluzia--tot mai clara si evidenta-- ca nu exista decat o cale
CREȘTEREA NIVELULUI DE CONȘTIINȚĂ AL OAMENILOR !!!



duminică, 18 decembrie 2011

In anticamera anului 2012



Dupa binecunoscutul Gregg Braden, sfarsitul oricarei epoci este insotit de o perioada scurta de o deosebita intensitate si el spune ca noi traim acum astfel de timpuri. Aceste schimbari exterioare ne inspira sa cautam raspunsurile inauntrul nostru. Si mai spune ca nu este nicio intamplare faptul ca ne aflam aici in acest moment de imensa schimbare - aceeasi stiinta care prevesteste ruina si obscuritatea ne ofera si raspunsul: este nevoie de un nou limbaj.
Stiinta ne spune:
1. In nucleul central al Galaxiei Calea Lactee se afla o sursa majora de energie, un camp magnetic, puternic si pulsatoriu, care ne afecteaza.
2. Locul in care se afla planeta noastra pe orbita sa, determina modul in care suntem afectati de acest camp magnetic de energie. Pozitia se schimba in mod regulat, pe perioada unor cicluri lungi de timp, care pot fi determinate prin calcul. Vechile civilizatii antice, egipteana si mayasa, cunosteau acest lucru, dar noi nu l-am putut confirma stiintific, pana in anii ‘90 cand a fost folosit telescopul Hubble. 
3. Pamantul se „clatina” si el pe propria axa, datorita atractiei gravitationale a soarelui si a lunii. „Clatinarea” afecteaza modul in care se vede spatiul exterior, atunci cand este privit de pe Pamant. O clatinare completa dureaza aproximativ 26.000 de ani. Acest ciclu de 26.000 de ani este compus din 12 cicluri mai scurte, de aprox. 5000 de ani fiecare, si este numita Precesiunea Echinoxiului.
4. Calea Lactee este o galaxie in forma de disc. Sistemul nostru solar este pozitionat inspre zonele exterioare ale galaxiei. Pe 21 decembrie 2012, la rasaritul soarelui, la solstitiu, palneta noastra va fi aliniata perfect cu nucleul Caii Lactee pentru prima data in mai bine de 5000 de ani, ceea ce ne va oferi o fereastra neobturata catre sursa de energie a galaxiei noastra. Acest moment reprezinta incheierea unui ciclu de 5000 de ani si in acelasi timp incheierea ciclului de 26.000 de ani.
Dar, acest lucru nu se intampla pentru prima data. Planeta noastra a trecut de multe ori prin acest ciclu. Ultima data cand a avut loc o incheiere similara de cicluri, acest lucru s-a intamplat in 1155 I. Hr. si a coincis cu prabusirea celei de-a 20 dinastii in Egipt. Care a fost cauza acestei caderi? Ei intiasera atatea razboaie, incat nu le mai puteau gestiona si asta a dus la un colaps economic. Vi se pare cunoscut scenariul?
Stiinta fractalilor poate arunca lumina asupra intelegerii acestor cicluri de timp. Braden a explicat ca un fractal reprezinta repetitia la diverse scari: la scara microcosmosului si la cea a macrocosmosului. Un atom este un fractal dintr-un sistem solar, iar o sinapsa neurala este un fractal dintr-un fulger. Natura construieste universul, folosind tipare similare. Braden a spus: „Modelul la scara mica reprezinta o fereastra catre intelegerea modelului la scara mare.” Aceasta relatie de tip fractal poate fi vazuta si in ciclicitatea timpului. Daca se poate determina cand a fost sadit evenimentul samanta de la care porneste ciclul respectiv, legile naturii si ritmurile activitatii ciclice ne vor furniza detalii despre ce ne putem astepta sa se intample atunci cand conditiile se repeta.
„Viitorul este numai trecut, intoarcere printr-o alta poarta.”spune Arnold Glasgow.
Braden a conceput un Calculator al Codurilor Temporale , bazat pe matematica, pe care il explica mai pe larg in cărțile sale. Acest calculator dovedeste ca evenimente precum atacul de la Pearl Harbor, sau cele din 11 - 9 nu reprezinta evenimente intamplatoare, ci sunt legate intre ele prin modele coerente ale activitatii ciclice. Odata decodate tiparele, evenimentele viitoare devin predictibile. Cercetările HeartMath arata ca limbajul emoțiilor este cel care ne conecteaza pe toti la ritmurile inimii si la undele cerebrale ale Planetei. (pentru detalii vedeți http://www.heartmath.com/ ). Organul din corpul omenesc care da nastere celor mai puternice campuri electric si magnetic este inima. Acest camp este de 5000 de ori mai puternic decat campul creat de creier.
Orice sfarsit reprezinta si un inceput. Braden spune ca el crede ca avem o ocazie unica de a ne uni asemeni unei familii pe aceasta planeta si de a invata din greselile civilizatiilor din trecut.
Schimbarile globale declanseaza cresterea spirituala.
Avem ocazia alegerii intre cooperare si competitie. 300 de ani de stiinta ne-au spus ca suntem victime neputincioase, dar Braden are o cu totul alta parere. Campul magnetic, care este sursa vietii, nu poate fi separat de fiintele umane si legatura consta in limbajul inimii: emotiile noastre.
Braden prevede ca 2012 nu va reprezenta sfarsitul lumii, ci un nou început.


marți, 13 decembrie 2011

Cum ne raportam la propria viata

Eu cred ca oamenii sunt liberi abia atunci când au devenit perfect responsabili pentru viata lor și fac exact acele lucruri pe care și le doresc ! A fi responsabil pentru viata ta înseamnă a discerne intre lucrurile care ne sunt benefice propriei deveniri și cele care ne împiedică sa evoluam.Acest lucru presupune însă un anumit nivel de conștiință. Numai și NUMAI în acest context, putem face doar ceea ce ne dorim, devenind liberi de orice dependenta sau constrângere !
Ca de obicei, voi recurge la cei mai înțelepți ca mine, pentru a vedea viata cu alți ochi și din alte perspective

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

marți, 22 noiembrie 2011

Despre echilibru ...si nu numai




Echilibrul si impamantarea adevarurilor spirituale
 Intalnim in lumea spirituala diverse abordari, unele capabile sa compromita si sa intarzie desteptarea spirituala a celor care inca ezita.
Se spune de exemplu ca tu esti creatorul propriei realitati si ca tot ceea ce ti se intampla "rau" este din vina ta. Ca nu exista negativitate ci numai iubire. Ca daca nu te gandesti la ceva, acel ceva nu se va manifesta.. Ca realitatea fizica este o iluzie si nu exista durere si suferinta..
Vai, dulce naivitate, care pune umarul serios la mentinerea oamenilor in ingnoranta si negare.. In fapt, acestea sunt adevaruri partiale. Iar adevarurile partiale, ca manifestare in realitatea fizica de natura duala, sunt si minciuni partiale, iluzii si negare. Le-as sugera celor care le-au adoptat ca si axiome mentale sa faca un experiment simplu: Sa se suie pe un scaun si sa paseasca inainte, creand realitatea faptului ca nu sunt afectati de gravitatie.. Hmm... Interesant rezultatul experimentului, nu-i asa ? Cine a reusit sa leviteze s-a eliberat de legile acestei dimensiuni si poate intr-adevar trai realitati mai inalte, precum cele descrise mai sus. Dar acei care au cazut la sol ar trebui sa isi revada "filozofia" de viata si sa nu nege realitati care inca ii afecteaza, propagand iluzia si jumatatile de masura in cercurile spirituale si catre cei care ar dori sa evolueze dar sunt indepartati de dogmele "noii spiritualitati"
Aici avem de a face cu adevaruri inalte care nu sunt impamantate, cu alte cuvinte, realitatea fizica pare ca le contrazice. Realitatea fizica descompune adevarurile inalte in polaritati. Pentru a impamanta un adevar spiritual este necesar sa ii integrezi ambele polaritati.
Haideti sa vedem: Totul este Iubire.. Dar atunci de ce este atata suferinta, minciuna si manipulare in aceasta lume ? Ei bine, da, Iubirea este cea care sustine totul. Daca nu ar fi fost asa, toate universurile si dimensiunile ar fi disparut intr-o clipa sau sar fi transformat intr-o jungla fara sens. Cel mai mare criminal este iubit, la fel de mult ca si cel mai mare sfant. Iubirea lui Dumnezeu sustine lumile efemere ale celei de a treia dimensiuni precum si pe toti Fiii de Dumnezeu care le populeaza. Dar, din Iubire, Creatorul a dat capacitati de creatie nelimitate fiilor Sai, la scara densitatii lor de constiinta. Iar unii dintre fii Sai au ales sa isi nege Sinele, negandu-l astfel si pe Tatal. Si au creat suferinta si minciuna, frica si identificarea cu fragmente din propria creatie...
Toate acestea se manifesta ca si realitati palpabile pentru toti aceia care nu s-au ridicat in vibratie suficient pentru a intra in raza de actiune a unor legitati mai inalte. Da, exista suferinta, exista durere, dar asta pentru ca noi le-am creat. Si nu am fi putut crea absolut nimic daca iubirea Creatorului nu ne-ar fi sustinut in Toate momentele. Iubirea integreaza si Lumina si Intunericul in cercul perfect, bucuria si tristetea, frica si curajul.. Iar cea mai dreapta cale de a trai in Legea Iubirii este sa iti amintesti cine esti tu cu adevarat si sa vezi aceasta realitate in toti cei din jurul tau.. Abia apoi, cu efort si straduinta, vibratia ta se va ridica suficient pentru ca sa Simti in pemanenta realitatea ca totul este Iubire.. Tu esti creatorul propriei realitati...
Vezi oameni spirituali privindu-te dojenitor daca ti se mai intampla sau mai manifesti din cand in cand aspecte umane sau evenimente "neplacute".. Este vina ta spun ei, sigur ai facut ceva care a atras asupra ta necazul respectiv... Mai ai mult pana sa ajungi un maestru daca nu te hranesti inca in totalitate cu Lumina sau daca nu crezi in .... Nu, nu suntem la acest nivel creatori ai propriei realitati. Suntem creatori ai perceptiei noastre asupra realitatii. Iar perceptia influenteaza realitatea (creeaza realitate). Dar realitatea acestei lumi este compusa din totalitatea creatiilor individuale, care sunt in stransa conexiune si se influenteaza reciproc, toate acestea pe o Panza Divina unde coexista Creatia si Legile Divine precum si influente cosmice creative din tot universul.. Astfel, ajungem sa vedem oameni spirituali care neaga pur si simplu realitati care ii afecteaza direct, in speranta ca ele nu exista. Ei neaga realitati precum manipularea si conspiratia (sa ii spunem conspiratia tacerii ?) spunand ca nu exista decat pentru cei care cred in ele. Corect, dar as intreba pe respectivii: aveti bani in banci ? Platiti impozite ? Aveti nevoie de acte oficiale sau va cumparati alimente de la magazin ? Ar fi multe, dar daca una singura este inca valabila, atunci respectiva persoana este inca vizibila si vulnerabila fata de realitatea conspiratiei, manipularii si controlului. Singurul fapt ca nu se gandeste constient la ele nu face decat sa le sporeasca puterea asupra sufletului. Negarea unei realitati nu o face sa dispara, ci ii da putere, conform principiului dual ce sta la baza functionarii acestei dimensiuni.

duminică, 30 octombrie 2011

joi, 22 septembrie 2011

Eckhart Tolle despre eliminarea vechilor tipare

Necesitatea unei transformări
Atunci când se confruntă cu o criză radicală, atunci când vechiul mod de a trăi în lume, de a interacţiona cu ceilalţi şi cu natura nu mai funcţionează, atunci când supravieţuirea este ameninţată de probleme aparent imposibil de depăşit, o formă de viaţă individuală — sau o specie — fie se stinge, fie se ridică deasupra limitărilor condiţiei sale prin intermediul unui salt evolutiv.
Reacţia în faţa unei crize radicale care ne ameninţă însăşi supravieţuirea — iată provocarea cu care se confruntă acum umanitatea. În curând, un procent semnificativ din populaţia planetei va recunoaşte, dacă nu a făcut-o deja, că umanitatea se confruntă acum cu o alegere totală: să evolueze sau să piară. Un număr încă relativ mic, dar în creştere rapidă, de oameni experimentează deja în ei înşişi ruperea de vechile tipare ale minţii egocentrice şi manifestarea unei noi dimensiuni a conştiinţei.
Schimbarea se produce într-un plan mai profund decât cel al conţinutului minţii voastre, al gândirii voastre. De fapt, în centrul noii conştiinţe se află transcenderea gândirii, capacitatea recent descoperită de a ne ridica deasupra gândurilor, de a realiza în noi înşine o dimensiune infinit mai vastă decât cea reprezentată de gândire. Din acel moment identitatea voastră, sentimentul propriei fiinţe nu va mai fi derivat din fluxul necontenit al gândurilor pe care, în cazul fostei conştiinţe, le luaţi drept voi înşivă. Ce uşurare să realizezi că eu nu sunt „vocea din mintea mea”. Atunci cine sunt eu? Cel care vede toate acestea.
 Conştiinţa care precedă gândul, spaţiul în care apare gândul — sau emoţia sau percepţia senzorială. Egoul nu înseamnă altceva decât identificarea cu forma, în primul rând cu forma gândurilor.
Dacă răul există în vreun fel şi există, dar la modul relativ, nu absolut — atunci definiţia sa este aceasta: identificarea completă cu forma — forma fizică, forma mentală,forma emoţională. De aici decurge totala necunoaştere a legăturii individului cu întregul,a unităţii intrinseci cu oricare „altul” şi totodată cu Sursa.
Dacă structurile minţii umane nu se vor schimba, vom sfârşi mereu prin a recrea în esenţă aceeaşi lume, aceleaşi forme ale răului, aceeaşi disfuncţie. Orice există sau se întâmplă este o formă pe care o îmbracă clipa de Acum.
Dacă îi opuneţi rezistenţă interioară, forma, adică lumea, devine o barieră de netrecut ce vă separă de ceea ce sunteţi dincolo de formă, vă separă de Viaţa unică, lipsită de formă, care e totuna cu voi. Atunci când răspundeţi cu un da interior formei lui Acum, însăşi forma aceea devine poarta către ceea ce este fără de formă. Separarea dintre lume şi Dumnezeu se topeşte.

duminică, 11 septembrie 2011

IUBIREA AUTENTICA

Sărbătorind a 100-a postare....cu IUBIRE !!!





miercuri, 7 septembrie 2011

Intelepciune
















  Când conştiinţa vă este îndreptată în afară, apar mintea şi lumea. Când este îndreptată înăuntru, îşi recunoaşte propria Sursa şi se întoarce acasă în Nemanifestat.

miercuri, 24 august 2011

UNITATE IN IUBIRE


One Love-O singura iubire from Hrana Vie on Vimeo.

Crezul Optimistului – Christian D. Larson



Promit…

Sa fiu atat de puternic(a) incat nimic sa nu imi tulbure linistea sufleteasca.
Sa vorbesc despre sanatate, fericire si prosperitate fiecarei persoane pe care o intalnesc.
Sa imi fac toti prietenii sa simta ca exista ceva valoros in fiecare dintre ei.
Sa vad partea buna a lucrurilor si sa-mi transform optimismul in realitate.
Sa ma gandesc doar la ce e mai bun, sa muncesc pentru ce e mai bun si sa ma astept doar la ce e mai bun.
Sa fiu la fel de entuziast(a) pentru succesul altora precum sunt pentru succesul meu.
Sa uit greselile trecutului si sa ma concentrez asupra realizarilor marete din viitor.
Sa fiu vesel(a) tot timpul si sa ofer un zambet fiecarei fiinte pe care o intalnesc.
Sa dedic atat de mult timp dezvoltarii proprii incat sa nu am timp sa-i critic pe altii.
Sa fiu prea mare ca sa ma ingrijorez, prea nobil(a) ca sa ma infurii, prea puternic(a) ca sa ma tem si prea fericit(a) pentru a tolera existenta necazurilor.
Sa gandesc bine despre mine si sa spun asta lumii intregi, nu in cuvinte mari, ci in fapte marete.
Sa traiesc cu credinta ca intreaga lume este de partea mea, atata vreme cat sunt sincer(a) cu ce e mai bun in mine.

miercuri, 10 august 2011

Vampirismul energetic II





Relaţiile personale sunt pentru noi un set inepuizabil de teste şi totodată profunde lecţii de înţelegere
Poate ca nimic nu ne solicita mai mult generozitatea si intelepciunea ca o relatie  – amoroasa, profesionala, amicala, filiala – orice implica a fi fata-n-fata cu cineva. Orice relatie personala ne atinge fiinta la toate nivelurile: fizic, emotional, mental, energetic, spiritual. Interactiunea la nivel energetic este rareori conştientizată. Desi, in permanenta are loc un schimb de energie intre noi si cei din jurul nostru, ce poate lua forme cu atat mai dramatice cu cat suntem implicati mai profund intr-o relatie. 
 Dar un schimb masiv de energie se poate face si in intalniri absolut accidentale si de o durata extrem de scurta. Din pacate, cel mai adesea, nu in avantajul ambelor parti.
      Arta de a relaţiona constructiv nu ne-a fost niciodată predata. Nimeni nu ne-a explicat ce se întâmplă când doua fiinţe umane intra în legătură, ce schimburi subtile se produc înainte de prima strângere de mana, înainte de primul zâmbet sau de prima privire încruntată.
      Înainte de orice, doi oameni stabilesc mai întâi un contact energetic. Chiar dacă se afla la mare distanta, simplul gând îndreptat către o anumita persoana ne poate pune în legătură energetica cu ea. Iar aceasta legătură, deşi pare inefabila, lipsita de consistenta, creează sau întăreşte matricea unei posibile relaţii. Prin canalele energetice avem posibilitatea  de a predetermina story-ul unei legături. Pentru ca în permanenta exista un circuit energetic intre noi şi cei din jurul nostru, orice emoţie, gest, cuvânt, acţiune sau atitudine se traduce în energie care vine spre noi şi este emisa de noi.
      Când trăim un disconfort pierdem energie, când suntem mulţumiţi câştigăm energie.

     Cum pierdem energie în cazul unui conflict?
    Într-un conflict, neliniştea pe care o trăim tulbura câmpul nostru energetic. In funcţie de natura conflictului (sentimental, competiţie de valori, concurenta profesionala, confruntare temperamentala etc.) “ancorele” acestor tulburări se fixează în diverse zone ale acestui câmp energetic. In cazul în care conflictul este menţinut multa vreme, apare riscul materializării unor boli, corpul nostru suferind un dezechilibru energetic cronic.
Sunt arhicunoscute câteva moduri de furt energetic, cel mai adesea hoţii fiind persoanele apropiate: părinti, şefi, soţi, etc. Furt de energie prin:
- critica: o resimţim ca invalidanta, negare a valorii noastre, respingere a identităţii sau a condiţiei în care ne punem prin gesturile, cuvintele şi atitudinile noastre ce sunt criticate – generează sentimente de ruşine şi regret ce sabotează stima de sine.
- interdicţia: atinge libertatea de expresie, ne limitează manifestarea, ne induce senzaţia unui pericol asupra căruia n-am căzut de acord ca ar exista, neaga afirmarea libera a temperamentului, opreşte libera iniţiativă.
- interogarea: hărţuieşte printr-o investigaţie indiscreta ce reclama subordonare prin răspuns – orice întrebare induce presiunea răspunsului, creează senzaţia obligaţiei de a satisface curiozitatea celuilalt pentru a beneficia de acceptarea persoanei
- indiferenta: ignorarea reprezinta un mod subtil de a lua energie prin crearea unei prezente “goale” pe care celalalt simte nevoia s-o umple arătând interes pentru starea persoanei ce joaca rolul dezinteresatului, al neparticipatului.
- plângerea: creează presiunea salvării, ascultarea fiind o buna forma de a oferi energie; poate sugera responsabilitatea sau obligaţia ascultătorului de a susţine sau ajuta persoana ce se plânge ( văicăreală).

     Cum ne putem apăra de hoţii de energie?
   In primul rand sa nu devenim obiectul atitudinilor de mai sus. Sa devenim conştienţi ca toate certurile, necazurile şi frustrările oamenilor au ca scop aprovizionarea cu energie.Aceasta se petrece la nivel subtil, rareori fiind conştienţi cei implicaţi.Înţelegând natura profunda a acestor manifestări putem zâmbi când se încearcă antrenarea noastră în conflicte, bârfe, văicăreli, judecăţi, etc.Persoanele din jurul nostru arareori conştientizează ca prin comportamentul lor hartuie energetic pe cei de lângă ei. Adeseori părintii dispun de energia copiilor lor fără sa vrea. Asta nu înseamnă sa înceteze a-şi mai corecta copilul când acesta greşeşte. Ci doar sa înveţe s-o facă fără a induce copilului sentimente negative, sa o facă cu detaşare, fără a manifesta supărare.
      In relaţia de dragoste adeseori cedam energie fără sa ne-o ceara nimeni. Nu este responsabil celalalt pentru faptul ca am pus la dispoziţia sa o cantitate apreciabila din forţa şi vitalitatea noastră. Nici nu-şi da seama, apoi, ca dispune de ea simţindu-se bine. Este responsabilitatea noastră sa învăţăm sa ne menţinem integritatea energetica. Când ne pierdem tonusul fără ca cineva sa ne agreseze? De exemplu, atunci când aşteptăm înfriguraţi si plini de griji ca partenerul sa vina acasă după câteva ore de întârziere. Orele de aşteptare agitata ne-au consumat energia. Pe care vom încerca sa o recuperam. Cum? Prin metodele de mai sus: interogare, indiferenta, plângere, cearta. Chiar dacă suntem justificaţi în a cere explicaţii este importanta atitudinea pe care o avem. Dar nu putem avea o atitudine constructiva dacă în sufletul nostru ne simţim folosiţi, îndepărtaţi, ignoraţi, respinşi sau desconsideraţi (şi cum am putea sa ne simţim altfel când ne-am obişnuit ca starea noastră de bine sa depindă de cantitatea de apreciere şi atenţie primite de la partener?). Nimic mai fals şi ca atare şi stările de spirit care sunt trăite de partenerii care au aşteptări.Tonul ne va trăda teama sau furia. Iar aceasta atitudine neconstructiva constituie la rândul ei un atac energetic la adresa celuilalt, ea indicând modul în care operam în relaţie, poziţia fata de partener la acel moment. In mod normal, partenerul se va apăra atacând la rândul lui sau ignorându-ne.Si totul a început… de la felul în care am interpretat întârzierea – traducând-o în atac la adresa noastră, desconsiderare, lipsa de iubire. Noi proiectam asupra partenerilor de viata frustrările noastre, lipsa de iubire de sine.Semnificaţia pe care am dat-o gestului partenerului creează în mintea noastră un scenariu. Aşteptarea înfrigurată amplifica acest scenariu. Si cum iubiţii sunt legaţi prin fire invizibile, cel mai probabil partenerul va simţi de pe drum tensiunea care s-a creat. Poate fără sa-şi dea seama, va amâna momentul întoarcerii acasă sau soseşte (deşi iubeşte persoana care îl aşteaptă) manifestând o iritare inexplicabila. Si jocul poate continua prin cearta, acuzaţii, indiferenta, regrete.Si asa unii se îmbată, alţii se refugiază la alte femei.Când oamenii devin conştienţi de REALITATE jocurile inconştiente şi murdare încetează.Partenerii devin conştienţi de frumuseţea vieţii şi au controlul asupra stărilor de spirit.Devin Creatori...

      De unde ne luam energia fără sa ii „vampirizam” pe cei din jur?
       Fiecare om se naşte cu rezerve suficiente de energie pentru a trai. Daca uneori însă ne permitem luxul de a o risipi în conflicte, emoţii sau gânduri negative, ce ne pun pe minus, atunci trebuie sa învăţăm sa generam la loc energia de care avem nevoie.Sunt câteva soluţii în acest sens :
- rugăciunea, meditaţia - rugăciunile de mulţumire au rezultate.Oamenii sunt învăţaţi sa ceara ceva prin rugăciune.Când cerem ceva prin rugăciune punem de fapt în evidenta ceea ce nu avem.Si creăm condiţii sa primim tot mai puţin.Când cerem ceva consideram ca meritam mai mult şi îl judecam pe Dumnezeu de ce nu ne-a dat.Universul este astfel conceput ca nu primim niciodată mai puţin decât meritam.
- bucuria: este o sursa uriaşă de energie – rasul, seninătatea, mulţumirea calma a propriei vieţi ne oferă în permanenta vitalitate.
- exuberanta, minunarea, încântarea şi incitarea pe care le aduc întâlnirile frumoase, proiectele care ne inspira, evenimentele ce ne anima.
- iubirea: cea mai pura, mai înaltă şi complexa forma de energie, cu puterea cea mai mare de a crea - vorbim aici de iubirea necondiţionată, care este şi singura forma de iubire autentica...
- generozitatea: actul dăruirii, al comuniunii create de oferire, ne aduce instantaneu înapoi (prin bucuria celui ce primeşte) energia pe care am dat-o şi ceva în plus datorita fericirii pe care am generat-o
! aici se arata cat de important este sa mulţumim când am fost ajutaţi şi de asemenea sa ajutam atunci când persoana şi-a formulat dorinţa de a primi ajutor (verbal sau în alta forma) altfel nu se generează o reacţie autentica de recunoştinţă; recunoştinţa nefiind utila orgoliului donatorului ci smereniei demne a celui ce primeşte.

luni, 8 august 2011

Vampirismul energetic I

  

Avem în jurul nostru un înveliş energetic – aura – menit sa ne protejeze împotriva atacurilor energetice din afara. Un om calm, cu sufletul liniştit si împăcat, are un înveliş energetic intact, sănătos, fără porţiuni şubrezite sau spărturi. Când sufletul este însă neliniştit, când omul trăieşte în fiecare zi emoţii negative – ura, furie, iritare, invidie (pizma despre care se vorbeşte şi în scrierile creştine) etc. – aura ii slăbeşte, se subţiază, apar fisuri care se lărgesc, deschizând acces vampirilor energetici, ca şi bolilor şi nenorocirilor de tot felul.
  La fel cum scoarţa copacului trebuie sa rămână intacta pentru a feri copacul de fel şi chip de paraziţi, tot asa şi aura noastră este menita sa ne protejeze, sa ne apere. De aceea, este indicat sa  eliberam emoţiile negative, sa ne păstrăm calmul şi ne vom menţine aura intacta, ferind-o de fisuri, ceea ce ne va face intangibili la atacurile din afara.

Vampirismul înseamnă nu doar furtul unei anumite cantităţi de energie, încălcarea învelişului câmpului şi crearea condiţiilor pentru pierderile ulterioare de energie dar şi prejudicierea structurii fine a câmpului care poate duce la deformarea liniilor karmice ale destinului, sănătăţii, psihicului. Dupa un furt masiv de energie apar devieri psihice. Omului care începe sa se folosească de energia altuia i se închid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce în ce mai multa energie. Astfel pot apărea boli grave şi chiar moartea. Începutul acestui proces sta în egoismul exacerbat manifestat în gânduri, emoţii sau fapte, în neînţelegerea unităţii lumii.

Cum procedează oamenii care au nevoie de energie? Ei înfurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal ţie e complicat. E mai uşor sa iei de la acela pe care l-ai subjugat.
   De ce devine omul sadic? Părintii sai au renegat comuniunea cu lumea, au renegat înaltele sentimente ceea ce a dus la închiderea completa a canalelor care-I unea cu Universul. A început degradarea şi destrămarea structurilor câmpului. Energia nu putea fi procurata din alta parte decât de la oameni. Daca este vorba de un copil, acesta începe sa-şi irite mama, s-o necăjească. Ea începe sa tipe în permanenta, se înfurie şi ii cedează energie. Copilul îşi bate joc de colegii de joaca, ii jigneşte, chinuie animalele, rade şi îşi bate joc de cei vârstnici în scopul obţinerii energiei. Prin urmare provocarea de chinuri fizice şi spirituale unui alt om este una din formele de vampirism.
  
 Unul din mijloacele spirituale de apărare împotriva unui om certat cu regulile eticii, care încearcă sa fure energie îl constituie rugăciunea pentru ca aceasta constituie în acelaşi timp şi un ajutor pentru corectarea deformaţiilor structurilor sale spirituale. “Rugaţi-va pentru cei ce va blestema şi binecuvântaţi-i pe cei ce va urăsc.”

Cum ii recunoaştem:
  • - după gradul de epuizare pe care ni-l produc.
  • - nu ne aduc nimic, ne regresează, şi ne periclitează echilibrul emoţional. O persoana care a fost victima unui vampir energetic, prezintă următoarele simptome:
  • - oboseala acuta – în cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihni prelungite.
  • - vlăguire – se simte o lipsa acuta de energie. Persoana în cauza devine vampir energetic involuntar.
  • - nervozitate – stări de enervare fără motiv aparent.
  • - dureri de cap
  • - ameţeli
  • - greţuri
  • - lipsa poftei de viata
  • - pierdere temporara de memorie – acest simptom, apare într-o faza mai avansata
  • - în unele situaţii – aritmie cardiaca  
  Profile vampirice:

Lamentatorii cronici:
- ne vampirizează deoarece cererea lor de afecţiune este fără sfârşit şi noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, în timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar dacă nu avem nici capacitatea şi nici dorinţa.
- aceşti eterni nemulţumiţi/văicăreţi ne pun în situaţia frustranta, de a rata oferirea unui sfat, deoarece în realitate ei nu sunt în starea de spirit pentru a ne primi sfatul, ei doar vor sa se descarce, sa ia energie...

Dependentii:
- ei ne cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agăţându-se de noi ca nişte copii; ei ne pun în poziţia de părinti şi ne pun pe umeri o responsabilitate copleşitoare. Cum vrem sa ne luam distanta, ne şi invadează culpabilitatea.Dependenţii considera persoana de lângă ei întregul lor univers şi o epuizează cu solicitările lor.

Hipersensibilii:
- sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija : totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent – ce stres!

Conflictualii:
   Pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de funcţionare, este starea lor de spirit.Ei nu cunosc şi nici nu înţeleg existenta unei stări de pace. In schimb, acest tip de relaţie este bogat în emoţii pentru persoana agresata, care va ieşi goala de aici!

Cei în afara legii:
    Rolul lor şi teritoriul lor nu sunt niciodată clar definite, ceea ce obliga la o renegociere nesfârşită. Cum regulile nu sunt stabilite odată pentru totdeauna, fiecare trece prea uşor în terenul celuilalt.Ei nu funcţionează după regulile stabilite şi tot ce fac considera ca este normal.


Soluţii: 
- sa învăţăm sa punem limite, sa tragem graniţe, pentru a nu ne lăsa înghiţiţi de către celalalt.Astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt şi sa devenim victima sa şi apoi sa ne afundam în agresivitate şi ranchiuna.
De regula sa ne îndoim total de rolul nostru de SALVATOR!

Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva!
      A lua rolul de salvator este mai degrabă un semn al slăbiciunii Ego-ului.Atunci când ne creste nervozitatea, se impun doua întrebări:
- sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme?
- trebuie eu sa fiu persoana care ajuta sau eu trebuie sa-mi vad de lecţiile mele?
       In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emoţiile noastre: sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa punem stop!
       Terapeutul, de obicei, recomanda ruperea totala şi imediata (măcar pentru un timp) a cordonului care se afla intre cei doi. Si abia aici începe problema.Cel care este vampir energetic va simţi revolta donatorului de a-l alimenta. Daca din punct de vedere fizic, vampirul energetic era sănătos şi donatorul bolnav, se ajunge – invariabil la colaps sau asa pare. (Unul se simte bine şi unul e bolnav! ) – Unde-i logica?Ruperea legăturilor patologice, dintre cei doi, provoacă automat dezechilibru la vampirul energetic, trezind protest activ energetic la el (sigur, depinde şi de stadiul “bolii vampirice”).



       Secretul eliminării acestui comportament este sa învăţăm sa iubim şi sa dăruim mai mult decât sa aşteptăm de la alţii; astfel vom primi o uriaşă cantitate de energie din Univers.
       Un vechi proverb spune:”Dăruind vei dobândi”. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ţi, se întoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata de oglinda şi te va împlini. Vei fi fericit şi împlinit cu tine însuti şi astfel pregătit sa dăruieşti din nou.
preluat de pe :
http://balsampentrusuflet.blogspot.com/2010/10/fila-208-vampirismul-energetic-pe.html

Unknown - Requiem for a dream

vineri, 5 august 2011

Eşti ceea ce gândeşti


Aşadar, ce este Legea atracţiei? Exista multe definiţii şi chiar expresii populare care descriu Legea atracţiei. Iata doar câteva:

1. cele care se aseamănă se atrag (“like attracts like”);
2. ceea ce gândeşti atragi (“whatever you think about, you attract”);
3. lucrurile pe care te focalizezi se extind (“whatever you focus on, expands”);
4. cine se aseamănă se aduna;
5. ban la ban trage;
6. de ce ţi-e frica, de aia nu scapi.

Probabil ai mai auzit şi de următoarele cuvinte/sintagme care descriu Legea atracţiei: sincronicitate, magnetism (nu magnetismul din fizica), câmp morfogenetic.

Legea atracţiei este peste tot, în orice aspect al vieţii. De fapt, este la baza a tot ceea ce se manifesta. Este crucial sa înţelegi Legea atracţiei dacă doreşti sa ai o viata asa cum o visezi, plina de bucurie. In esenţă, Legea atracţiei este foarte simpla, însă poate fi extrem de greu de înţeles şi de acceptat.

Legea atracţiei spune ca toate cele care se aseamănă se atrag. Gândurile pozitive atrag lucruri pozitive, iar lucrurile pozitive atrag alte lucruri pozitive. Este valabil şi pentru cele negative.

Eşti ceea ce gândeşti. Fara excepţie, lucrul la care te gândeşti acum este cel pe care-l atragi în viata ta, indiferent ca este dorit de tine sau nu. Mai mult, cu cât te gândeşti mai mult la un lucru, cu cât te focalizezi mai mult pe el, cu cât ii acorzi mai multa atenţie şi emoţie, cu atât forţa ta de atracţie este mai mare şi îl aduci în viata ta, indiferent ca este ceva ce iţi doreşti sau nu.

Din experienţa mea în piaţa dezvoltării personale şi profesionale, Legea atracţiei este “înghiţită uşor” de oameni când vine vorba despre lucrurile pozitive pe care le-au atras în viata lor. Insa aproape instantaneu primesc de la oameni replica: “Nu am atras acest accident. Alţii spun “nu eu am atras aceasta boala”.

Totuşi, Legea atracţiei spune ca, fără excepţie, tot ce avem în viata noastră am atras prin gândurile noastre şi prin acţiunile repetate. Noi am atras ce este bine şi ce este rău, ce este dorit şi ce este nedorit.
Mii şi mii de gânduri inconştiente

Permite-mi sa-ţi explic ceea ce am spus. Interesant este ca Universul nu gândeşte în termeni de “bine” sau “rău”. Acestea sunt etichete relative care au valoare doar într-un anumit context şi pentru anumite persoane. “Bine” pentru tine poate fi “rău” pentru cel de lângă tine, şi invers.

Legea atracţiei răspunde la ceea ce gândeşti, indiferent ca gândeşti ceva “bine” sau ceva “rău”. Legea atracţiei nu face distincţie intre bine/rău, util/inutil, eficient/ineficient… dorit sau nedorit. Legea atracţiei răspunde mereu, fără excepţie, doar gândurilor tale. Multe din lucrurile nedorite din viata ta au ajuns la tine datorita gândurilor inconştiente pe care le ai. De fapt, peste 90% din gândurile tale sunt inconştiente. Nu ştii ca gândeşti asa. Habar nu ai. Cum este posibil?!

“Programare”. Cu toţii suntem “programaţi” de părinti, prieteni, colegi, şefi, subalterni, mass-media… într-un cuvânt “societate”. De-a lungul întregii noastre vieţi ne formam tot felul de credinţe limitative pe baza acestei programări. Iar aceste credinţe limitative produc gânduri inconştiente care, prin Legea atracţiei, ne aduc multe belele (fără sa conştientizăm).

Legea atracţiei funcţionează fie ca o cunoaştem sau nu, fie ca suntem conştienţi sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Legea atracţiei răspunde, fără excepţie, gândurilor (conştiente şi inconştiente) pe care le emitem. Deci, ar trebui sa înveţi sa-ţi controlezi gândurile, tiparele inconştiente, nu?...

Sistemul Automat de Ghidare Emoţională

...Nu.

De fapt, ai putea încerca. Insa nu-ţi recomand. De ce? Sunt mai multe motive pentru care nu-ţi sugerez sa încerci sa-ţi controlezi gândurile inconştiente. Motivul principal este energia: ai consuma o cantitate uriaşă de energie (fizica, psihica) şi de timp (şi de bani) ca sa controlezi mii şi mii de gânduri inconştiente.

In schimb, iţi recomand sa înţelegi şi sa foloseşti Sistemul Automat de Ghidare Emoţională, SAGE. (In limba engleza “sage” înseamnă “înţelept”). Acest sistem este cu adevărat înţelept şi, culmea, este foarte uşor de folosit.

Pur şi simplu fii atent la ce simţi. Acum. Sistemul acesta este automat, adică funcţionează fie ca tu vrei sau nu, fie ca îl bagi în seama sau nu. Orice gând, orice acţiune, orice faci are un efect emoţional.

Vei şti ca eşti “aliniat” cu dorinţele tale, cu ceea ce vrei sa obţii, când te simţi bine gândindu-te la acele dorinţe. Iar acest lucru se întâmplă permanent. In fiecare secunda sistemul acesta iţi spune dacă gândurile tale iţi aduc ceea ce doreşti (te simţi bine) sau ceea ce nu doreşti (te simţi rău). Cum te simţi ACUM? Îţi sugerez ca zilnic, din ora în ora (sau chiar mai des), sa te opreşti din ce faci şi sa “intri în contact” cu acest sistem: te simţi bine sau rău? Daca te simţi bine, continua ceea ce faci! Daca te simţi rău, opreşte-te din ceea ce faci!

Cred ca indemnul cel mai bun pe care ţi-l pot da este acesta: “Simte-te bine.” Fa orice iţi sta în putinţă ca sa te simţi bine. Când te simţi bine, Sistemul tău Automat de Ghidare Emoţională iţi spune ca eşti aliniat cu ceea ce vrei sa obţii. Când te simţi bine, Legea atracţiei răspunde şi iţi aduce mai mult din acest “bine”, oricare ar fi el.

Cum sa accelerez atracţia?

Parca te şi aud… “Da, da, sigur! Dar trebuie sa-mi plătesc facturile! Trebuie sa scriu emailul asta pentru ca ma omoară şeful! Trebuie sa… trebuie sa…”

Cum te simţi?

Este punctul critic. Legea atracţiei răspunde la ceea ce gândeşti. De fapt, răspunde mai puternic gândurilor care au ataşate emoţii puternice. Cu cât te simţi mai rău, cu atât atragi mai repede şi mai puternic mai mult rău. Cu cât te simţi mai bine, cu atât atragi mai repede mai mult bine.

Nu spun ca nu trebuie sa dai acel email. Spun doar sa-l dai naibii odată şi sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa obţii! Fa ceea ce trebuie sa faci şi gândeşte-te la ceea ce vrei sa obţii. Ce vrei? Opreşte-te un pic şi focalizează-te pe ceva ce vrei cu adevărat. Este imposibil sa simţi emoţie negativa când te concentrezi pe ceva ce vrei sa obţii.

Decât dacă… “Ah, vreau asta, dar nu cred ca pot sa obţin.” Gândul tău este ca ai dori asta, însă ai atât de multe credinţe limitative încât nu crezi ca vei obţine. Ai dreptate. Legea atracţiei va aduce în viata ta mai multe frustrări, mai multe probleme care sa-ţi demonstreze ca nu poţi sa obţii asta. Este uneori o lupta permanenta în capul nostru intre dorinţe şi credinţe limitative… şi Legea atracţiei răspunde ambelor. Astfel ca Legea atracţiei iţi va aduce în viata atât lucruri dorite, cât şi nedorite.

Aşadar, cum procedezi ca sa accelerezi succesul? Este cam ca la şofat. Ai acceleraţia (gândurile pozitive date de ceea ce vrei sa obţii) şi frâna (gândurile negative date de credinţele limitative şi alte mecanisme). Daca vrei sa ajungi repede din punctul A în punctul B, apasă acceleraţia şi ia piciorul de pe frâne.

Exerciţiu simplu de apăsat acceleraţia. Rezerva-ţi zilnic 15-20 de minute, într-un loc unde nu vei fi întrerupt, fără mobil, email şi altele de acest fel. Focalizează-te pe ce vrei sa obţii. Vizualizează. SIMTE cum este sa obţii ceea ce vrei sa obţii. Cheia este sa simţi cu adevărat emoţii puternice, foarte plăcute, în timp ce te gândeşti la ceea ce vrei sa obţii.

Exista numeroase tehnici de stabilire a obiectivelor şi de vizualizare (din NLP) care te ajuta în acest proces. Îţi sugerez sa le cauţi şi sa le aplici. Doar sa ştii ca iţi este suficient atât: sa te focalizezi pe ce vrei sa obţii, sa gândeşti clar (ce vezi, ce auzi, ce SIMŢI) când OBŢII ceea ce vrei sa obţii. Gândeşte-te ca deja ai obţinut ceea ce vrei. Deja ai succes.

Pentru ca sa iei piciorul de pe frână va trebui sa lucrezi cu credinţele tale limitative. Acest lucru este foarte greu de obicei. Insa este foarte uşor sa apeşi acceleraţia. Iţi voi spune ulterior ce iţi recomand pentru a lua piciorul de pe frână. Momentan apasă acceleraţia! Te vei simţi atât de bine încât vei uita de credinţele limitative.

Apăsă acceleraţia zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. Sistemul tău Automat de Ghidare Emoţională iţi spune în fiecare secunda dacă gândurile tale sunt aliniate cu dorinţele tale sau nu.

Ce este spirala negativa?

Sa fim serioşi: cei mai multi dintre noi apasă frâna din când în când, poate chiar zilnic. Insa nu apasă pana la fund pedala de frână… ci doar un pic. Bineînţeles ca este posibil sa nu apeşi frâna deloc. Daca apeşi din când în când frâna te poţi educa sa te focalizezi pe ceea doreşti cu multa emoţie, iar Legea atracţiei va răspunde. Astfel frânele ocazionale nu-ţi vor pune bete-n roate.

Problema serioasa este când eşti prins într-o “spirala negativa”. Sa-ţi ofer un scenariu. Te trezeşti dimineaţa puţin obosit pentru ca ai avut o zi anterioara grea. Nu ai dormit suficient şi mai mult, ai dormit strâmb şi te doare gatul. Te duci la toaleta sa te speli pe dinţi. Nu este apa rece. Te speli cu apa calda. Îţi faci nervos cafeaua şi te gândeşti la toate lucrurile pe care trebuie sa le faci la birou. Verşi cafeaua pe tine.

Intri în trafic. Sa continui? Ajungi la birou cu draci. Te suna imediat un client şi tipa la tine. Intra şeful. Îţi mai da 2-3 sarcini de făcut şi-ţi spune ca are o zi proasta de tot. Parca e ceva în aer, nu?

Hei, cum te simţi? Ce-ţi spune Sistemul Automat de Ghidare Emoţională?

Se face 6 seara. Pleci acasă, din nou prin trafic. Ajungi acasă rupt de oboseala, cu nervii praf. Nu este apa calda, nu poţi sa faci dus. Te speli cu apa rece. Eşti norocos dacă nu te cerţi cu soţia. Te culci disperat şi te întrebi: “De ce naiba m-am dat jos din pat azi?”

Acelaşi scenariu se întâmplă zilnic, pentru femei şi bărbaţi, pentru tineri, bătrâni, romani, englezi, francezi, americani… nu contează omul. Pentru toţi Legea atracţiei răspunde la fel… atragi ceea ce gândeşti, atragi lucrurile cărora le acorzi ATENŢIE.
Cum rup lanţul negativ?

In primul rand, trebuie sa înţelegi ca NU trebuie sa te opui lucrurilor pe care nu le vrei. Acest principiu este atât de important încât îl repet: evita cu toate puterile sa te opui lucrurilor nedorite. De ce? Pentru ca dacă te opui lor, le acorzi atenţie… iar Legea atracţiei răspunde şi îţi aduce mai multe.

Te-ai trezit prost dispus dimineaţa? Perfect. Gândeşte-te la ceea ce vrei sa obţii din ziua respectiva. Ai vărsat cafeaua pe tine? Gândeşte-te la ceea ce vrei sa obţii din ziua respectiva. Ignora lucrurile pe care nu le doreşti.

Denis Healey are un citat celebru: “Prima lege a gropilor: când eşti într-o groapa, opreşte-te din săpat!” Aplicat la Legea atracţiei, acest principiu spune sa te opreşti a te mai focaliza pe ceea ce nu vrei. In schimb, focalizează-te pe ceea ce vrei, gândeşte-te la toate lucrurile pozitive pe care le doreşti în viata ta.

In cele mai multe cazuri, doar aceasta acţiune este suficienta pentru a întrerupe lanţul negativ şi a te îndrepta spre ceea ce doreşti. Insa în unele cazuri extreme (depresii periodice, dezamăgiri constante, probleme de sănătate care se tot aduna şi asa mai departe) este nevoie de o acţiune brusca, puternica, intensa.

In astfel de cazuri îţi sugerez sa îţi distragi gândurile decât sa le schimbi. Pur şi simplu opreşte-te şi culca-te. Serios. Asculta muzica, ieşi afara cu prietenii. Opreşte-te din ce faci şi fa cu totul altceva care sa-ti distragă ATENŢIA. De fiecare data când ai un gând negativ, distrage-ţi atenţia. Iar când te simţi OK cu tine, atunci focalizează-te pe ce vrei.
Sa moara şi capra vecinului

Una dintre cele mai mari minciuni şi tehnici de manipulare în masa este credinţa conform căreia resursele sunt limitate, cum sa nu exista suficient pentru toţi, cum ca noi toţi trebuie sa ne scoatem ochii unii altora ca sa obţinem aceste resurse limitate.

Este o minciuna. Exista suficient pentru toţi. Cei care au, au pentru ca se focalizează pe ceea ce vor şi Legea atracţiei le oferă ce vor. Cei care nu au, nu au pentru ca se focalizează pe ceea ce nu vor şi Legea atracţiei le oferă ce nu vor. Simplu, nu?

Si dacă ceilalţi nu vor ca eu sa reuşesc şi ma trag mereu înapoi? Pai…. nu te pot trage înapoi decât dacă tu ii laşi….. decât dacă le oferi atenţie şi te gândeşti, te focalizezi pe comportamentele lor, pe atitudinea lor negativa.

Nu este nevoie sa fugi din fata opoziţiei, doar sa eviţi sa te focalizezi asupra ei. Oferă atenţia ta NUMAI lucrurilor pe care le doreşti. Poţi astfel crea orice doreşti, indiferent de condiţii, indiferent de opoziţie. Mai mult: atragi exact ceea ce gândeşti, deci nu toţi trebuie sa fie la fel….
Cum pot influenta pe alţii?

Aşteptările/gândurile mele ii pot influenta pe alţii? Pe scurt: NU.

… decât dacă ceilalţi îţi permit.

Pentru ca nu poţi gândi în locul altora (poţi gândi doar pentru tine), nu poţi atrage în locul altora. Totuşi, cei mai multi oameni emit vibraţii (gândesc) pe baza a ceea ce ei observa. Daca te observa pe tine negativ, atunci îşi pot schimba gândurile şi pot emite vibraţii negative, îndreptându-şi atenţia spre ceea ce nu este dorit.

Daca vrei sa schimbi lumea, schimba-te pe tine. Devino tu, mai întâi de toate, un om asa cum ai vrea sa fie toţi în lume. Devino tu un exemplu de gândire pozitiva, de succes, de ce vrei tu.

Si, în plus, poţi fi cel mai mare ajutor pentru cei din jurul tău când ii vezi asa cum îşi doresc EI sa fie. Aceasta este influenta reala, adevărată. Este singurul fel de influenta pe care-l poţi exercita, de altfel. Am scris acest articol cu intenţia ca tu sa scoţi ce are mai bun în el şi sa te ajute sa devii ceea ce tu vrei sa devii. SuccesE!
Ionut Ciurea

Cateva din conceptele lui Bashar

"Primirea" realităţii pe care ţi-o doreşti
Michel Petrucciani - Brasilian Suite

luni, 1 august 2011

Nu toti vedem lumea la fel !

(apasati butonul "share" si alegeti limba in care doriti sa cititi subtitrarea)

luni, 25 iulie 2011

Intelepciune



Este Cea Mai Puternică Forţă Din Univers

vineri, 14 ianuarie 2011

Bashar - Infinite Parallel Realities ~ Un infinit număr de realităţi paralele




Bashar Pop-Ins, Dreamstates, Densities ~ Apariţii, vise, dimensiuni ale realităţii

joi, 6 ianuarie 2011

Mereu tanar, pururea copil

Safa - Jazz ballad (acoustic)
   







Trăieşte viaţa ca un copil
Irina Bordeianu

Studiind vieţile „gânditorilor monumentali”, inclusiv a unor sfinţi al căror aspect era destul de sumbru, se evidenţiază o trăsătură generală: Toţi aceşti oameni au dus o viaţă veselă, exuberantă, foarte asemănătoare cu cea a unui copil, simplă, deoarece aceasta este singura cale pentru a atinge potenţialul maxim în creativitate şi realizări.

Pe scurt, pentru a atinge „potenţialul maxim” o persoană trebuie să fie ca un copil – fără dorinţe, griji, pofte şi ură, plin de iubire pentru tot ce există în univers şi în stare să se bucure de viaţă, contemplare şi creativitate. Deoarece Biblia a fost prima care a afirmat acest adevăr am putea să o numim „Manualul creatorului”.

Această atitudine copilăroasă, exuberantă, se pare că este o obligaţie pentru orice mare personalitate din religie, filosofie, ştiinţe şi arte sau pentru oricine doreşte să-şi atingă apogeul în creativitate şi delectare.

Copilul iubeşte totul în univers şi speră să construiască un castel pentru cei mai buni părinţi din lume, deşi planurile ar putea fi anulate în cazul că primeşte o palmă. Apoi, totul este uitat în câteva minute şi zâmbetul revine.

Deoarece sfinţii şi geniile sunt de obicei plini de bucurie şi râs şi au inimă de copil, nu ar trebui oare să ne învăţăm copiii să rămână glumeţi şi curioşi toată viaţa lor? Deoarece fereastra cu cea mai mare absorbţie dispare foarte devreme din viaţă, poate ca povestirile şi comicăriile ar putea fi adaptate pentru vârstele respective ale copiilor. Nu ar fi amuzant să învăţăm despre bucurie?

Poate ca în şcoli ar trebui să se predea despre „bucuria şi exuberanţa contemplării, libertatea adevărului, emanciparea prin iubirea a tot ceea ce există” şi râsul a tot-vindecător”. Toate aceste lucruri ar trebui predate în timpul anilor de formare, începând cu vârsta de cinci ani, pentru că deşi nou-născutul vine dotat cu un număr de 50 până la 100 de miliarde de neuroni, pe măsură ce creierul se maturizează, el reţine numai aproximativ 10 miliarde de neuroni, chiar dacă greutatea lui creşte. Acesta este motivul pentru care, în grupurile formate din naţionalităţi amestecate, copiii învaţă fără efort până la zece limbi, în timp ce, mai târziu în viaţă, chiar şi o singură limbă străină poate fi greu de învăţat. De asemenea, ei asimilează fără efort filozofia şi cresc cu ea.


Faptul că adjectivul „copilăresc” a căpătat şi implicaţii negative în utilizarea curentă, arată domeniul larg al problemei pe care intenţionăm să o discutăm. În general, o persoană copilăroasă este considerată iresponsabilă, egoistă, impetuoasă şi având o judecată imatură. Totuşi, psihologia modernă a dovedit că fiinţele umane sunt la apogeul puterilor lor cognitive, lingvistice şi creatoare, înainte de izbucnirea pubertăţii. Toţi copiii sunt minuni, într-o anumită măsură: lumea adulţilor este aceea care le umbreşte viziunea cu „filmul obişnuinţei”. Când suntem obligaţi să lăsăm în urmă copilăria, copilul nu mai poate fi tată al omului. Cum poate supravieţui copilul în lumea adulţilor? Cum putem permite fericirii şi încântării copilăriei să trăiască în noi pentru totdeauna?

„Adultul la vârsta medie de 40 de ani păstrează numai 2% din creativitatea pe care o avea la 5 ani. Mare parte din creativitatea timpurie este deliberat erodată în procesul de creştere şi ea trebuie refăcută sau dezvoltată dacă firmele caută conducerea creatoare de care au nevoie în mediul schimbător al afacerilor.”

Bencin Richard

"Iisus a spus: Adevăr grăiesc vouă, dacă nu vă schimbaţi şi nu ajungeţi precum copilaşii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Aşadar, acela care se va umili ca acest prunc, acela va fi cel mai mare în împărăţia cerurilor.

Şi cel care va primi un asemenea prunc în numele meu, pe mine mă va primi.

Dar acela care îl va supăra pe unul din aceşti micuţi ce cred în mine, mai bine şi-ar atârna de gât o piatră de moară şi s-ar îneca în mare.”

Matei 18:3,4,5,6

„Cel care creează este un inocent. Inocentul ar putea fi definit ca persoană adultă care încă mai percepe, sau gândeşte, sau reacţionează ca un copil. Aceasta este inocenţa care se redobândeşte la „a doua naivitate” sau poate, să o numesc „a doua inocenţă” a bătrânului înţelept care a reuşit să redobândească capacitatea de a fi asemenea unui copil”.

Abraham Maslow

„Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-I opriţi; pentru că a lor este împărăţia lui Dumnezeu. Adevăr grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, acela nu va intra în ea. Şi I-a luat în braţe, şi şi-a pus mâinile peste ei, şi I-a binecuvântat.”

Marcu 10:14, 15, 16

„Dezvoltaţi închinarea copilărească pentru joc şi dorinţa copilărească de recunoaştere şi dirijaţi copilul spre domeniile importante din societate; aceasta este educaţia care în principal, se bazează pe dorinţa de a avea o activitate reuşită şi de a fi recunoscut.”

Albert Einstein

Einstein considera că a ajuns la formularea teoriei relativităţii, în mare parte pentru că a continuat să-şi pună întrebări despre spaţiu şi timp, pe care numai copiii şi le pun. ”Niciodată nu încetam de a sta ca nişte copii curioşi în faţa Misterului în care ne-am născut. Studiul şi, în general, urmărirea adevărului şi a frumuseţii este o sferă de activitate în care ni se permite să rămânem copii toată viaţa.”

Albert Einstein

miercuri, 5 ianuarie 2011

Schimbarea



Gânduri pentru 2011

Am învăţat deja, ca singura certitudine pe care o avem în aceasta viata, este ca totul se schimba.Ceea ce poate nu am învăţat încă, este ca putem alege ca noi sa fim autorii schimbărilor din viata noastră.
Am ales sa ne lăsăm trăiţi şi târâiţi în existenta noastră de tot ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, de parca am venit pe acest Pământ doar ca sa jucam roluri dinainte regizate.
Ne abandonam fără a opune rezistenta, fără a lua decizii deci fără a ne responsabiliza, în bratele unui asa zis destin cu care nu avem însă nimic în comun.
Destinul ni-l creăm singuri, atât individual cat şi colectiv.
Eu am ales schimbarea, cea reala şi profunda, cea care ma va transforma interior, ma va descătuşa şi îmi va dezvălui o altfel de viziune asupra vieţii şi a oamenilor din jurul meu.
Eu am ales sa nu ma mai las ghidata de Ego ci doar de Sinele Superior, cel care defapt deţine Adevărul absolut.Sa descopăr şi sa accesez toată cunoaşterea care va alunga frica şi temerile din sufletul meu, care îmi va oferi puterea(ci nu forţa)de a învăţa toate lecţiile din viata mea.
Si am ales, mai presus de orice, sa exersez la nesfârşit lecţia iubirii şi a fericirii.Sa o împărtăşesc cu/şi oamenilor.Ştiu ca asta pot, atât îmi este dat...restul este responsabilitatea voastră şi libertatea de a alege.