sâmbătă, 14 martie 2009

PUTEREA SUBCONSTIENTULUI



ÎN NOI SE ASCUNDE UN ADEVÃRAT TEZAUR

Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi, aşteptînd să ne deschidem sufletul pentru a le contempla. Există în fiinţa umană o adevărată “mină de aur”, o bogaţie inestimabilă, de unde puteţi “extrage” tot ceea ce aveţi nevoie, pentru a trăi o viaţă splendidă, fericită şi îndestulată. Mulţi oameni dorm profund, neavînd nici o idee despre acest tezaur de infinită inteligenţă şi dragoste ce sălăşluieşte în el. Oricare ar fi obiectul dorinţelor voastre, îl puteţi obţine din acest tezaur. O bucată de oţel magnetizată poate să atragă şi să ridice o cantitate de fier ce cîntăreşte de 12 ori mai mult decît ea, dar, aceeaşi bucată de oţel nu poate ridica deloc o pană. Tot astfel, există două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei “magnetizaţi”, plini de încredere şi speranţă, care ştiu că s-au născut pentru a reuşi în tot ceea ce intreprind; iar pe de altă parte sunt cei “demagnetizaţi”, plini de îndoieli şi de teamă, de incertitudini, prejude-căţi şi superstiţii. Cînd se iveşte o ocazie bună, aceştia îşi spun: “Dacă eşuez… mi-aş putea pierde banii… oamenii vor rîde de mine…”. Acest tip de om nu va ajunge niciodată prea departe în viaţă pentru că, fiindu-i frică să înainteze, va prefera să stea pe loc. Să descoperim împreună, deci, acest secret al reuşitei, care se transmite din generaţie în generaţie, din timpuri imemoriale.

1. Adevărata bogăţie se află în propria fiinţă. Acolo trebuie să căutaţi împlinirea celor mai arzătoare dorinţe.
2. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinară de a intra în contact cu puterile subconştientului lor şi de a le folosi corespunzător. Şi dumneavoastră puteţi să faceţi la fel.
3. Subconştientul cunoaşte rezolvarea oricărei probleme. Dacă îi sugeraţi înainte de a adormi: “Doresc să mă trezesc la ora 6”, el vă va trezi exact la această oră.
4. Subconştientul este creatorul corpului vostru şi îi stă în putere să vindece orice boală. Sugestionaţi-l în fiecare seară cu ideea unei sănătăţi perfecte şi el, fiind servitorul vostru fidel, se va supune.
5. Orice gînd constituie o cauză şi orice situaţie reprezintă un efect.
6. Dacă doriţi să scrieţi o carte, o minunată piesă de teatru, să ţineţi conferinţe inspirate, sugestionaţi-vă subconştientul cu putere, din tot sufletul, şi el vă v-a răspunde cu siguranţă.
7. Sunteţi asemenea unui căpitan ce-şi conduce vaporul. Trebuie să daţi ordine potrivite (sugestii şi imagini mentale) subconştientului care controlează şi guvernează toate experienţele vieţii voastre.
8. Nu spuneţi niciodată: “Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace să…” subconştientul va prelua aceste sugestii şi va face astfel încît să nu aveţi banii sau să nu puteţi face ce v-aţi propus. Afirmaţi mereu: “Îmi stă în puteri să fac orice datorită subconştientului meu.”.
9. Legea ce stă la baza întregii manifestări este legea credinţei. Credinţa este gîndul permanent întreţinut în mod conştient. Respingeţi cu fermitate orice gînd că cineva sau ceva v-ar putea face rău. Aveţi încredere în uriaşa putere a subconştientului de a vă vindeca, inspira, revitaliza şi îmbogăţi.
10. Schimbaţi-vă radical, în sens benefic, modul de a gîndi; numai în acest fel veţi influenţa pozitiv destinul.

Joseph Murphy PUTEREA EXTRAORDINARA A
SUBCONSTIENTULUI TAU

joi, 12 martie 2009

Neale Donald Walsch - Teama, Spaima si Frica


De unde vine FRICA?

Bruno Medicina

Dar ce este exact frica? Este ceva la care suntem obligati sa ne supunem? Este ceva de care trebuie sa scapam cu orice pret sau este ceva ce putem folosi in avantajul nostru?

In drumul spre succes intalnim de fapt numai doua obstacole reale: frica si lenea. Dar cum lenea nu este altceva decat teama de a ne pune la treaba, devine evident faptul ca frica, sub toate formele ei, este unicul adevarat dusman al visurilor noastre.

In primul rand este usor de verificat faptul ca exista cel putin trei nivele, trei “paliere” ale fricii.
1.La primul nivel intalnim temerile comune, legate de o problema specifica: frica de a vorbi in public, frica de boli sau de accidente, frica de a fi agresat etc.

2.Ajungem la temerile de nivelul doi care, despartindu-se de specificul anumitor situatii, devin legate de o anumita stare sufleteasca. La acest nivel “locuiesc” printre altele: frica refuzului, a falimentului, a dezaprobarii, a singuratatii etc.

3. Varful „piramidei” fricii, frica de nivelul al treilea este, oricat de ciudat ni s-ar parea, reprezentat de o unica angoasa: teama ca nu vom reusi - frica de esec, de a nu face fata.
Frica este deci o imagine mentala pe care ne-o formam despre un eveniment posibil a surveni in viitor, imagine formata plecand de la ideea ca in momentul in care acel eveniment se va intampla, nu vom fi capabili sa facem fata.
In primul rand trebuie sa evitam caderea in echivoc: v-ati gandit probabil daca nu ar fi bine sa gasim un sistem prin care sa putem scapa de frica odata pentru totdeauna. Eroare: in afara faptului ca frica este un sentiment natural si sanatos care ne obliga sa punem atentie in ceea ce facem si prin aceasta ne permite autoprotectia, trebuie sa admitem cateva principii:

1. Atat timp cat suntem capabili a ne dezvolta, frica va fi mereu prezenta.
Unicul sistem de a anula sentimentul de frica este sa ne obligam a ne misca numai in domenii pe care deja le cunoastem, ceea ce este echivalent cu a ne autocondamna la „moarte” intelectuala si spirituala. Independent de experienta si capacitatile pe care le deprindem, de fiecare data cand vrem sa infruntam un domeniu care pentru noi este necunoscut, o sa simtim frica
.
2. Actiunea este o conditie neaparat necesara pentru anularea fricii.
Aceasta este calea prin care ne putem asigura dezvoltarea personala. Orice om pe care il invidiati pentru curajul sau v-ar putea confirma faptul ca s-a confruntat cu frica, dar a ales sa o infrunte actionand.

3. Cu cat limitam mai mult existenta noastra pentru a „evita temerile” cu atat mai mult scade respectul fata de propria persoana.
Este vorba de exemplul clasic al strutului care isi ascunde capul in nisip. Ironia sortii consta in faptul ca refuzand sa infruntam o anumita problema, evitam sa ne expunem unui stress necesar si astfel ne expunem unui consum nervos mult mai mare decat cel pe care l-ar pretinde actiunea concreta.
C o n c l u z i e :
Mi-a venit in minte un vechi sfat al samurailor: „Atunci cand esti in lupta, aminteste-ti ca oricum vei muri !"

Obstacolul exista numai in mintea noastra. Apare atunci cand omul vizualizeaza consecintele unei actiuni intr-o maniera negativa. Sa incercam sa pornim la drum si sa lasam Universul sa ne ghideze cu iubire si tandrete.Sa nu mai incercam sa cuantificam viitorul si sa fim deschisi tuturor posibilitatilor. Veti ramane uimiti de rezultatele obtinute.
Intrebati pe orice om care a reusit sau care a excelat intr-un anumit domeniu daca a anticipat ca va ajunge acolo unde este acum.
Intrebati-va daca temerile cu care v-ati confruntat pana acum inca din copilarie au existat cu adevarat in realitate sau au fost numai lipsa de incredere in fortele proprii pe care acum o manifestati ca o lipsa de valoare.
Fiindca traim in dualitate toate aceste trairi vin la pachet : frica cu curajul, iubirea cu suferinta, lumina cu intunericul, caldura cu frigul, etc. Frica dispare cand curajul isi face simtit prezenta. Tineti minte insa, ca Nu veti gasi niciodata curajul in afara voastra !!!

Ce-ar fi ca din cand in cand sa ne punem intrebarea: ce castig daca in loc de a o infrunta aleg sa imi „conserv” frica? Nu cumva va ajunge FRICA guvernatorul vietii mele? Nu cumva asa imi voi refuza toate bucuriile vietii?Si pentru ce am pierdut atatia ani in scoli cu sute de examene daca nu am curajul sa MA PUN IN VALOARE?! Raspunsul ii puteti afla ACTIONAND !!!