vineri, 6 noiembrie 2009
O disperare deghizata...in revolta
Vaffanculo
Se mi guardo nello specchio
con il tempo che e' passato
sono solo un po' più ricco
più cattivo e più invecchiato.
E' l'amara confessione
di un cantante di successo
forse e' l'ultima occasione
che ho di essere me stesso
Quando ho smesso di studiare
per campare di illusioni
sono stato il dispiacere
di parenti e genitori
ero uno di quei figli
sognatori adolescenti
che non vogliono consigli
e rispondono fra i denti.
Vaffanculo Vaffanculo
ma la musica e' cattiva
e' una fossa di serpenti
e per uno che ci arriva
quanti sono i fallimenti
mi diceva quella gente
che s'intende di canzoni
hai la faccia da perdente
mi dispiace non funzioni.
Masini Vaffanculo.
Vaffanculo Vaffanculo.
Non importa se ho pianto e sofferto
questa vita fa tutto da se
nella musica ho solo scoperto
il bisogno d'amore che c'e'.
Chi lo sa che cosa e' vero
in un mondo di bugiardi
non si può cantare il nero
della rabbia coi miliardi
siamo tutti conformisti
travestiti da ribelli
siamo lupi da interviste
e i ragazzi sono agnelli
che ti scrivono il dolore
nelle lettere innocenti
e la loro religione
e' di credere ai cantanti
ma li trovi una mattina
con la foto sul giornale
in quell'ultima vetrina
con la voglia di gridare
al mondo Vaffanculo.
Vaffanculo Vaffanculo.
Mi dimetto da falso poeta
da profeta di questo Fan's club
io non voglio insegnarvi la vita
perché ognuno la impari da sé.
Me ne andrò nei rumore dei fischi
sarò io a liberarvi di me
di quel pazzo che grida nei dischi
il bisogno d'amore che c'e'
ora basta io sto male
non e' giusto Vaffanculo.
Nello specchio questa sera
ho scoperto un'altro volto
la mia anima e' più vera
della maschera che porto
finalmente te lo dico
con la mia disperazione
caro mio peggior nemico
travestito da santone
Vaffanculo Vaffanculo
Vaffanculo Vaffanculo.
joi, 29 octombrie 2009
sâmbătă, 26 septembrie 2009
miercuri, 23 septembrie 2009
miercuri, 16 septembrie 2009
sâmbătă, 12 septembrie 2009
Eckhart Tolle – Un Pamant nou, despre EGO
Gândirea fără conştientizare este principala problemă a existenţei umane. Gândirea este doar un aspect minuscul al conştiinţei ce ne reprezintă.
Nevoia imperioasă inconştientă a individului de a-şi consolida identitatea prin asocierea cu un obiect face parte integrantă din structura minţii egocentrice.
Una dintre structurile mentale cele mai elementare prin care se naşte egoul este identificarea. Cuvântul „identificare” este derivat din latinul idem, care înseamnă „acelaşi” şi facere, care înseamnă „a face”. Aşadar, atunci când mă identific cu ceva, „fac să fie asemenea”. Asemenea cui? Asemenea mie. Investesc un sentiment de sine în lucrul respectiv, iar el ajunge să facă parte din „identitatea” mea. Unul dintre nivelurile de identificare cele mai elementare este cel cu lucrurile: jucăria mea lasă loc mai târziu maşinii mele, casei mele, hainelor mele şi aşa mai departe. Încerc să mă regăsesc in lucruri, dar nu reuşesc niciodată cu adevărat, aşa că sfârşesc prin a mă pierde în ele. Aceasta este soarta egoului.
„Fericiţi cei săraci cu duhul”, spunea Isus, „că a lor este împărăţia cerurilor”.2 Ce înseamnă „săraci cu duhul”? Lipsiţi de bagaje interioare, de identificări. Nici cu lucruri, nici cu vreun fel de concepte mentale care să conţină într-o măsură oricât de mică noţiunea sinelui. Şi ce este „împărăţia cerurilor?” Bucuria simplă, dar profundă a Fiinţării, care rămâne atunci când renunţaţi la identificări şi deveniţi astfel „săraci cu duhul”.
Dacă daţi la o parte un gen de identificare, egoul va găsi repede un altul, în ultimă instanţă, lui nu-i pasă cu ce se identifică, câtă vreme are o identitate.
Credinţa că voi aveţi dreptate şi ceilalţi greşesc reprezintă unul dintre tiparele principale ale minţii egoiste, una dintre principalele forme de inconştienţă.
Egoul tinde să echivaleze predicatul „a avea” cu Fiinţarea: am, deci sunt. Şi cu cât am mai mult, cu atât sunt mai mult. Egoul trăieşte prin comparaţie. Modul în care sunteţi văzuţi de ceilalţi devine modul în care vă vedeţi voi înşivă.
Modul în care vă văd ceilalţi devine oglinda care vă spune cum sunteţi şi cine sunteţi.
Sentimentul propriei valori pe care îl are egoul este în majoritatea cazurilor legat de valoarea pe care o aveţi în ochii celorlalţi. Aveţi nevoie ca ceilalţi să vă dea un sentiment de sine, iar dacă trăiţi în cadrul unei culturi în care valoarea personală este în foarte mare măsură echivalentă cu ceea ce deţineţi şi cu cât de mult deţineţi, veţi fi condamnaţi, în cazul în care nu puteţi vedea dincolo de această amăgire colectivă, să vânaţi lucruri tot restul vieţii voastre, cu speranţa zadarnică de a găsi valoarea şi desăvârşirea sentimentului de sine prin intermediul lor.
Ataşamentul faţă de lucruri cade de la sine atunci când nu mai căutaţi să vă regăsiţi în ele.
Între timp, fiţi doar conştienţi de acest ataşament. Se poate ca în anumite cazuri să nu fiţi conştienţi că sunteţi ataşaţi — adică identificaţi — cu ceva, până când pierdeţi lucrul respectiv sau până când apare riscul pierderii sale. Dacă în această situaţie vă supăraţi, vă panicaţi şi aşa mai departe, înseamnă că sunteţi ataşaţi, în momentul în care deveniţi conştienţi de faptul că vă identificaţi cu un lucru, identificarea respectivă nu mai este totală. „Eu sunt conştiinţa care conştientizează acest ataşament.” Acesta este începutul transformării conştiinţei.
Dorinţa: nevoia de mai mult
Egoul se identifică cu a avea, dar satisfacţia pe care i-o procură ceea ce are este relativ superficială şi de scurtă durată. Adânc în el rămâne ascuns un sentiment de nemulţumire, de incomplet, de „insuficient”, „încă nu am suficient”, prin care egoul vrea să spună: „încă nu sunt suficient”.
Niciun ego n-ar avea viaţă lungă în lipsa dorinţei de mai mult.
De aceea, dorinţa de mai mult este cea care îl menţine în viaţă, într-o mult mai mare măsură decât îl ţine ceea ce are. Mai mult decât vrea să aibă, egoul vrea să îşi dorească. Şi astfel, satisfacţia de suprafaţă oferită de posesiuni este întotdeauna înlocuită cu dorinţa de mai mult. Aceasta este nevoia psihologică de mai mult, ceea ce înseamnă nevoia de mai multe lucruri cu care să vă identificaţi. Este o nevoie asemănătoare unui viciu, nu una autentică.
În unele cazuri, nevoia psihologică de mai mult sau sentimentul de insaţietate care îi este atât de caracteristic egoului este transferată la nivel fizic, devenind astfel o foame insaţiabilă.
Majoritatea egourilor au dorinţe contradictorii. La răstimpuri se răzgândesc în privinţa lucrurilor pe care le vor sau se poate să nu ştie nici măcar ce vor, în afara faptului că nu vor ceea ce este: momentul prezent. Disconfort, neastâmpăr, plictiseală, nelinişte, insatisfacţie, toate acestea sunt rezultatul dorinţei neîmplinite.
Nevoia fizică de hrană, apă, adăpost, haine şi bunuri elementare ar putea fi împlinită cu uşurinţă în cazul tuturor oamenilor de pe planetă, dacă n-ar exista dezechilibrul resurselor creat de nevoia nesăbuită şi rapace de mai mult, lăcomia egoului.
Formele mentale ale cuvintelor „mie”, „mine”, „mai mult decât”, „vreau”, „am nevoie”, „trebuie să am” şi „nu îndeajuns” ţin nu de conţinut, ci de structura egoului. Conţinutul este interşanjabil.
Câtă vreme nu veţi recunoaşte acele forme mentale în interiorul vostru, câtă vreme ele rămân la nivel inconştient, veţi continua să credeţi în ceea ce vă spun ele; veţi fi condamnaţi să acţionaţi pornind de la acele gânduri inconştiente, condamnaţi să căutaţi şi să nu găsiţi — deoarece atunci când operează respectivele forme mentale nu veţi putea fi satisfăcuţi de nicio posesiune, de niciun loc, de nicio persoană sau împrejurare. Niciun conţinut nu vă va satisface, atâta vreme cât structura egoistă rămâne neschimbată. Nu veţi fi fericiţi indiferent ce aveţi sau obţineţi. Veţi fi mereu în căutare de altceva ce promite o mai mare satisfacţie, promite să desăvârşească sentimentul incomplet de sine şi să umple acel gol pe care-l simţiţi în interior.
Identificarea cu corpul
În afară de obiecte, o altă formă elementară de identificare este cea cu corpul „meu”, în primul rând, corpul este de bărbat sau de femeie, astfel că sentimentul de a fi bărbat sau femeie preia o parte semnificativă a sentimentului de sine în cazul majorităţii oamenilor. Apartenenţa la o anumită categorie sexuală devine identitate. Identificarea aceasta este încurajată de la o vârstă timpurie şi impune respectarea unui rol, a unor tipare de comportament condiţionate care vă afectează toate aspectele vieţii, nu doar sexualitatea.
Infăţişarea fizică este cea care are un rol foarte mare în privinţa modului în care se percepe fiecare pe sine: robusteţea sau aspectul filiform frumuseţea sau urâţenia, toate percepute prin raportare la ceilalţi, în cazul multor oameni, sentimentul propriei valori este legat în mod intim de forţa lor fizică, de modul plăcut în care arată, de forma fizică şi de aspectul exterior. Nu puţini sunt cei care îşi simt diminuată valoarea personală din cauză că-şi percep trupul ca fiind urât sau cu imperfecţiuni.
Abţinerea de la identificarea cu corpul nu înseamnă neglijarea, dispreţuirea sau neîngrijirea corpului. Dacă este robust sau frumos, vă puteţi bucura de aceste însuşiri şi le puteţi aprecia —atâta vreme cât vor dura. Puteţi, de asemenea, să vă îmbunătăţiţi condiţia fizică printr-o alimentaţie adecvată şi prin exerciţii.
Nu doar cei cu corpuri plăcute sau aproape perfecte au tendinţa de a crea sinonimie între corp şi ceea ce sunt ei. Vă puteţi la fel de uşor identifica cu un corp „problematic” şi îngloba imperfecţiunea, boala sau dizabilitatea corpului în identitatea voastră. După care puteţi gândi şi vorbi despre voi ca fiind „suferinzi” de cutare sau cutare boală cronică sau de cutare dizabilitate. Primiţi multa atenţie din partea doctorilor şi a celorlalţi care vă confirmă constant identitatea conceptuală de suferind sau pacient. Atunci vă agăţaţi în mod inconştient de boală, deoarece a devenit cea mai importantă parte din ceea ce percepeţi a fi voi înşivă. A devenit o altă formă mentală cu care egoul se poate identifica. Odată ce şi-a găsit o identitate, egoul nu mai vrea să renunţe la ea. În mod uimitor, nu rareori egoul aflat în căutarea unei identităţi mai solide îşi poate crea boli — şi chiar o face — cu scopul de a se consolida prin intermediul lor.
Percepţia corpului interior
Deşi identificarea cu corpul reprezintă una dintre cele mai elementare forme de ego, vestea bună este că tot ea este şi cea de care se poate trece cel mai uşor. Acest lucru se realizează nu încercând să vă convingeţi că nu sunteţi corpul, ci deturnându-vă atenţia de la forma exterioară a corpului şi de la gândurile despre el — frumos, urât, puternic, slab, prea gras, prea slab — către sentimentul de însufleţire din interiorul lui. Indiferent care este aspectul său exterior, dincolo de forma exterioară el este un câmp energetic foarte viu.
Ceea ce numesc „corpul interior” nu mai este chiar corp, ci energie vitală, puntea dintre formă şi ceea ce este fără de formă. Creaţi-vă un obicei din a simţi corpul interior cât de des puteţi. După un timp nu va mai fi nevoie să închideţi ochii ca să-l simţiţi.
Aceasta înseamnă că nu vă mai identificaţi cu forma, ci vă îndepărtaţi de identificarea cu forma către ceea ce este lipsit de formă şi căreia îi mai putem spune şi Fiinţare. Este identitatea voastră esenţială. Perceperea corpului nu doar vă ancorează în momentul prezent, ci reprezintă uşa pentru a ieşi din închistarea pe care o reprezintă egoul. De asemenea, ea întăreşte sistemul imunitar şi abilitatea corpului de a se autovindeca.
Uitarea Fiinţării
Egoul înseamnă întotdeauna identificarea cu forma, căutarea de sine şi, în consecinţă,pierderea Sinelui într-o formă sau alta. Formele nu sunt doar obiecte materiale şi copuri fizice. Mai fundamentale decât formele exterioare — lucrurile şi corpurile — sunt formele mentale care apar constat în câmpul conştiinţei. Ele reprezintă forme energetice, mai fine şi mai puţin dense decât materia fizică, dar totuşi ferme. Ceea ce conştientizaţi sub forma unei voci în mintea voastră care nu se opreşte niciodată din vorbit este un flux de gândire neîncetată şi compulsivă. Când fiecare gând vă absoarbe complet atenţia, când sunteţi atât de identificaţi cu vocea din mintea voastră şi cu emoţiile care o însoţesc încât vă pierdeţi pe voi înşivă în fiecare gând şi în fiecare emoţie, atunci înseamnă că sunteţi în totalitate identificaţi cu forma şi prin urmare sunteţi în puterea egoului. Egoul este un conglomerat de forme mentale şi tipare mental-emoţionale condiţionate, care reapar şi în care aţi investit sentimentul de „eu”, sentimentul de sine. Egoul apare atunci când sentimentul Fiinţării, al lui „Eu Sunt”, care este conştiinţă fără de formă, se întrepătrunde cu forma. Acesta este înţelesul identificării. Aceasta este uitarea Fiinţării, eroare primordială, iluzia separării absolute care transformă realitatea într-un coşmar.
Constiinta sau Fiintarea este un sentiment sacru de Prezenta, o pace adanca, o seninatate si o eliberare completa de frica. De cele mai multe ori, oamenii realizeaza aceasta in situatii-limita. In asemenea momente, sentimentul Fiinţării, acela de Eu Sunt este eliberat din întrepătrunderea cu forma: Spiritul ce fusese închis în materie este eliberat. Realizezi că identitatea ta esenţială este fără de formă, o Prezenţă atotpătrunzătoare, Fiinţare de dinainte de orice formă, de orice identificare. Realizezi adevărata ta identitate ca fiind conştiinţa însăşi, şi nu ca fiind acele lucruri cu care se identificase conştiinţa.
Aceasta este pacea lui Dumnezeu. Adevărul ultim privitor la ceea ce eşti nu este „sunt aceasta” sau „sunt cealaltă”, ci „SUNT”.
Nu toţi cei care se confruntă cu o mare pierdere experimentează şi trezirea, această încetare a identificării cu forma. Există oameni care creează imediat o imagine mentală puternică sau o formă a gândirii în care se văd victime, fie ale circumstanţelor, ale altor oameni, ale soartei nedrepte sau ale lui Dumnezeu. Se identifică puternic cu această formă mentală şi cu emoţiile cărora le dă ea naştere — de exemplu furie, resentimente, autocompătimire şi aşa mai departe — iar ea ia imediat locul tuturor celorlalte identificări care s-au prăbuşit din cauza pierderii suferite. Cu alte cuvinte, egoul găseşte repede o formă nouă. Faptul că această nouă formă este una profund nefericită nu-l interesează prea mult, important pentru el este să aibă o identitate, fie ea bună sau rea. De fapt, acest nou ego va fi mai contractat, mai rigid şi impenetrabil decât ce vechi.
Atunci când survine o pierdere grea, fie opuneţi rezistenţă, fie cedaţi. Unii oameni nutresc amărăciune sau resentimente profunde; alţii devin plini de compasiune, înţelepţi şi iubitori. Cedarea înseamnă acceptarea în interior a ceea ce este. Eşti deschis faţă de viaţă.
Când cedaţi lăuntric, când capitulaţi, realizaţi începutul unei noi dimensiuni de conştiinţă. Dacă acţiunea este posibilă sau necesară, aceasta va fi în concordanţă cu întregul şi va beneficia de sprijinul inteligenţei creative, a conştiinţei necondiţionate cu care vă contopiţi atunci când vă aflaţi într-o stare de deschidere interioară. Şi-atunci, împrejurările şi oamenii îşi aduc contribuţia şi cooperează. Apar tot felul de coincidenţe.
Nucleul egoului
Majoritatea oamenilor sunt atât de complet identificaţi cu vocea din mintea lor — curentul neîntrerupt de gânduri involuntare şi compulsive şi emoţiile care le însoţesc — încât am putea spune despre ei că sunt posedaţi de minte. Câtă vreme sunteţi complet inconştienţi, luaţi gânditorul drept ceea ce sunteţi voi cu adevărat. Aceasta este mintea egocentrică. O numim egocentrică deoarece fiecare gând — fiecare amintire, interpretare, părere, punct de vedere, reacţie, emoţie conţin un sentiment de sine, de eu (ego). Aceasta este inconştienţa, din punct de vedere spiritual vorbind. Gândirea voastră, conţinutul minţii voastre este desigur condiţionat de trecut: educaţia pe care aţi primit-o, mediul familial şi cultural şi aşa mai departe. Nucleul central al întregii voastre activităţi mentale constă în anumite gânduri, emoţii şi moduri de reacţie, repetitive şi persistente şi cu care vă identificaţi cel mai mult. Această entitate este însuşi egoul.
El este plămădit din gând şi emoţie, dintr-un mănunchi de amintiri cu care vă identificaţi în termeni de „eu şi povestea mea”, din roluri pe care le-aţi deprins şi le jucaţi fără s-o ştiţi, din identificare la nivel de colectivitate, şi aici mă refer la naţionalitate, religie, rasă, clasă socială sau crez politic. Egoul implică de asemenea identificări personale, nu doar cu posesiuni, ci şi cu opinii, aspect exterior, resentimente pe termen lung sau concepţia despre sine însuşi ca fiind mai bun sau nu la fel de bun ca alţii, ca fiind un om de succes sau un ratat.
Conţinutul egoului variază de la o persoană la alta, dar în fiecare ego se regăseşte aceeaşi structură. Cu alte cuvinte: egourile diferă doar la suprafaţă, în profunzime sunt identice, în ce fel sunt ele identice? Ele se hrănesc cu identificarea şi separarea. Când trăiţi prin intermediul sinelui fabricat de minte, constând din gândire şi emoţii — adică prin ego — fundamentul identităţii voastre este unul precar, deoarece gândul şi emoţia sunt prin natura lor efemere, trecătoare. De aceea orice ego se luptă continuu să supravieţuiască, încercând să se protejeze şi să se extindă. Pentru a susţine gândul corespunzător lui eu, el are nevoie de gândul opus corespunzător lui „celălalt”. Conceptul de „eu” nu poate supravieţui fără conceptul de „altul”. Ceilalţi reprezintă în cel mai înalt grad ideea de altcineva, atunci când îi percep drept duşmani ai mei. Pe scara acestui şablon egoist inconştient, la unul din capete se află deprinderea imperativă de a critica şi de a vă plânge de ceilalţi. Isus a făcut referire la aceasta atunci când a spus: „De ce vedeţi aşchia din ochiul fratelui vostru, dar nu vedeţi bârna din ochiul vostru?”
Eckhart Tolle – Un Pamant nou - fragment
vineri, 11 septembrie 2009
Spiritual Enemies Of The Mind
-->
Doubt, indecision, idleness, fear, procrastination and anxiety
are the spiritual enemies that lead one toward the threshold of failure. These perceptions when felt inject emotions not conducive to productive or viable outcomes. These same emotions will either propel you to failure or motivate you toward success.
What is doubt? Doubt is simply a wavering vibratory force that pushes one into disbelief about a thing. Doubt is formed from an experiential reference or a point of no reference such as a new idea. When someone doubts a possibility then it becomes uncertainty about a thing. This feeling is not necessarily without foundation. When one is doubtful about a thing the only response to overcome it is to research that thing. Your state of mind when you are doubtful has to be changed before you approach that research. If you doubt and stay in that state of mind, no matter what you are looking at your focus is to disprove not to enlighten yourself. Your approach must be opened to the possibility that the thing you are researching is possible.
Indecision is the sister of idleness. When one is indecisive they usually have not adapted a model to make a decision. This leaves one idle and it is almost a hint of laziness on one’s part. Benjamin Franklin had the most basic method of handling or making a decision rapidly. He simply took a sheet of paper, drew a line down the middle, label the left as advantages and the right as disadvantages. This is still a good method to resolve a problem and make a decision, since one would look for both sides of the thing or things that needs to be decided on.
What happens most with people is that they become idle due to indecision about a thing, so simply put they don’t act on it. Using this method would allow one to either see which outweighs the other. This method will also show you whether there will be a positive or negative impact or no impact at all. There are many other decision models such as the “SWOT” meaning Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats. One of the characteristics of success is one who can make decision rapidly and change them slowly if at all. The reason is simple, they have done their homework.
Procrastination is simply a coping behavior. When one procrastinates they are lazy or fearful of what outcomes there might be. This is not motivated by intellect, it is motivated by feeling. If one does not feel like cutting the lawn, then one puts it off for another day. Yet the tendency to put it off or not confront a situation usually grows worse over time and this behavior can ruin not only your future it can devastate your life. This behavior can quickly become your response to everything around you.
We have seen this over and over again. When a student waits to do a paper, he knows that it is due in 10 days and he waits till 2 days before it is due, then the student starts to work on it. Of course usually the student is irritated, not doing his or her best work as the time element will not allow for in depth research. The student is up late for those days and becomes irritated, loses sleep, is on the run to the library and digging through reference materials on the eleventh hour.
Procrastination is simply a lack of scheduling and discipline. If you know you should mow the lawn it doesn’t matter whether you feel like doing it or not. Simply scheduling the hour that you will mow the lawn and adhering to it will resolve that issue. The same with a student, if that student scheduled when he or she will have that paper done ahead of time, decides to work on it an hour a day, the student will most likely finish ahead of time and get a better grade.
Anxiety is simply what I call “Self Torment.” It is choking on a thing. It is a state of mind. People can be anxious about a great deal of things. Most of the things people are anxious about, has nothing to do with reality. Some people fear to compete since they get anxious that they may look like they are incompetent or poor in a particular contest. One can be anxious about anything, the way you look, the way you act, what you own may not be the latest and greatest widget, so you shy away from that competition. One of the answers to anxiety is assertiveness or positive affirmation of your abilities to do the things that relate to “Self.”
Fear is simply an expectation of danger or pain. If someone is pointing a gun at you, fear is the right way to feel. If you fear telling someone how you feel, then that maybe the right way to feel, but it should not dictate your ability to communicate what you feel. This anticipation of danger, the “what if” I fail or get rejected, is usually based in ignorance or lack of confidence. Fear of failure or success is simply the same animal and it is the lack of confidence or faith in oneself. Remember you get exactly what you expect. If you expect failure you will fail, because that is exactly what you expect.
When one has an expectation of failure based on some fearful or negative thoughts then all they are doing is setting the table for that to happen. They will make errors, bungle activities and come out short one way or another on exactly what they’re fearful of. All of the above is based on some fear or expectation.
In a spiritual sense these are the enemies of your mind and soul. Evil seeks a willing participant. The temptation of not doing something towards your greatest good is the same as, lending oneself to a great harm. There is a reason why the statement is made idle hands or an idle mind makes the devil's work. The reason is due to the fact that you place yourself on hold or go in a non-survival direction. Listening to negative advice or people, is lending oneself to the harbingers of chaos.
Faith, confidence and courage are the things that you should always be working on. These are the qualities of the winners in life. Spiritually we are perfect, but we make mistakes and we learn from them. Why should one fear anything? A strong belief in your ability to ride out any storm is necessary for success in life. Some decisions come very hard, especially when you put a lot on the line. The rewards in life come not from fear but they come from action and faith in oneself.
If you are spiritual, the bible mentions over and over again do not fear. The reason is very simple in that with fear you freeze, become submissive to idleness, self paralysis if you will. Offer your thoughts of courage and empowerment to the Divine and that is exactly what you will have. Take comfort that all is not permanent in this ever changing and evolving universe. As you write your life story, let it be one of courage in the face of danger, faith in the face of fear, belief in the throws of disaster. Paint your picture the way you want it to be and offer it to the universe.
Fight the good fight and so when you come to rest you can say that I have done all that I could have done. Live without regret, your life is and will always be immersed in courage, faith, love, forgiveness and gratitude. We travel this way but once, let it be a glorious trip. That is my message to you.
marți, 1 septembrie 2009
sâmbătă, 11 aprilie 2009
sâmbătă, 14 martie 2009
PUTEREA SUBCONSTIENTULUI
ÎN NOI SE ASCUNDE UN ADEVÃRAT TEZAUR
Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi, aşteptînd să ne deschidem sufletul pentru a le contempla. Există în fiinţa umană o adevărată “mină de aur”, o bogaţie inestimabilă, de unde puteţi “extrage” tot ceea ce aveţi nevoie, pentru a trăi o viaţă splendidă, fericită şi îndestulată. Mulţi oameni dorm profund, neavînd nici o idee despre acest tezaur de infinită inteligenţă şi dragoste ce sălăşluieşte în el. Oricare ar fi obiectul dorinţelor voastre, îl puteţi obţine din acest tezaur. O bucată de oţel magnetizată poate să atragă şi să ridice o cantitate de fier ce cîntăreşte de 12 ori mai mult decît ea, dar, aceeaşi bucată de oţel nu poate ridica deloc o pană. Tot astfel, există două tipuri de oameni: pe de o parte sunt cei “magnetizaţi”, plini de încredere şi speranţă, care ştiu că s-au născut pentru a reuşi în tot ceea ce intreprind; iar pe de altă parte sunt cei “demagnetizaţi”, plini de îndoieli şi de teamă, de incertitudini, prejude-căţi şi superstiţii. Cînd se iveşte o ocazie bună, aceştia îşi spun: “Dacă eşuez… mi-aş putea pierde banii… oamenii vor rîde de mine…”. Acest tip de om nu va ajunge niciodată prea departe în viaţă pentru că, fiindu-i frică să înainteze, va prefera să stea pe loc. Să descoperim împreună, deci, acest secret al reuşitei, care se transmite din generaţie în generaţie, din timpuri imemoriale.
1. Adevărata bogăţie se află în propria fiinţă. Acolo trebuie să căutaţi împlinirea celor mai arzătoare dorinţe.
2. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinară de a intra în contact cu puterile subconştientului lor şi de a le folosi corespunzător. Şi dumneavoastră puteţi să faceţi la fel.
3. Subconştientul cunoaşte rezolvarea oricărei probleme. Dacă îi sugeraţi înainte de a adormi: “Doresc să mă trezesc la ora 6”, el vă va trezi exact la această oră.
4. Subconştientul este creatorul corpului vostru şi îi stă în putere să vindece orice boală. Sugestionaţi-l în fiecare seară cu ideea unei sănătăţi perfecte şi el, fiind servitorul vostru fidel, se va supune.
5. Orice gînd constituie o cauză şi orice situaţie reprezintă un efect.
6. Dacă doriţi să scrieţi o carte, o minunată piesă de teatru, să ţineţi conferinţe inspirate, sugestionaţi-vă subconştientul cu putere, din tot sufletul, şi el vă v-a răspunde cu siguranţă.
7. Sunteţi asemenea unui căpitan ce-şi conduce vaporul. Trebuie să daţi ordine potrivite (sugestii şi imagini mentale) subconştientului care controlează şi guvernează toate experienţele vieţii voastre.
8. Nu spuneţi niciodată: “Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace să…” subconştientul va prelua aceste sugestii şi va face astfel încît să nu aveţi banii sau să nu puteţi face ce v-aţi propus. Afirmaţi mereu: “Îmi stă în puteri să fac orice datorită subconştientului meu.”.
9. Legea ce stă la baza întregii manifestări este legea credinţei. Credinţa este gîndul permanent întreţinut în mod conştient. Respingeţi cu fermitate orice gînd că cineva sau ceva v-ar putea face rău. Aveţi încredere în uriaşa putere a subconştientului de a vă vindeca, inspira, revitaliza şi îmbogăţi.
10. Schimbaţi-vă radical, în sens benefic, modul de a gîndi; numai în acest fel veţi influenţa pozitiv destinul.
Joseph Murphy PUTEREA EXTRAORDINARA A
SUBCONSTIENTULUI TAU
joi, 12 martie 2009
Neale Donald Walsch - Teama, Spaima si Frica
De unde vine FRICA?
Bruno Medicina
Dar ce este exact frica? Este ceva la care suntem obligati sa ne supunem? Este ceva de care trebuie sa scapam cu orice pret sau este ceva ce putem folosi in avantajul nostru?In drumul spre succes intalnim de fapt numai doua obstacole reale: frica si lenea. Dar cum lenea nu este altceva decat teama de a ne pune la treaba, devine evident faptul ca frica, sub toate formele ei, este unicul adevarat dusman al visurilor noastre.
In primul rand este usor de verificat faptul ca exista cel putin trei nivele, trei “paliere” ale fricii.
1.La primul nivel intalnim temerile comune, legate de o problema specifica: frica de a vorbi in public, frica de boli sau de accidente, frica de a fi agresat etc.
2.Ajungem la temerile de nivelul doi care, despartindu-se de specificul anumitor situatii, devin legate de o anumita stare sufleteasca. La acest nivel “locuiesc” printre altele: frica refuzului, a falimentului, a dezaprobarii, a singuratatii etc.
3. Varful „piramidei” fricii, frica de nivelul al treilea este, oricat de ciudat ni s-ar parea, reprezentat de o unica angoasa: teama ca nu vom reusi - frica de esec, de a nu face fata.
Frica este deci o imagine mentala pe care ne-o formam despre un eveniment posibil a surveni in viitor, imagine formata plecand de la ideea ca in momentul in care acel eveniment se va intampla, nu vom fi capabili sa facem fata.
In primul rand trebuie sa evitam caderea in echivoc: v-ati gandit probabil daca nu ar fi bine sa gasim un sistem prin care sa putem scapa de frica odata pentru totdeauna. Eroare: in afara faptului ca frica este un sentiment natural si sanatos care ne obliga sa punem atentie in ceea ce facem si prin aceasta ne permite autoprotectia, trebuie sa admitem cateva principii:
1. Atat timp cat suntem capabili a ne dezvolta, frica va fi mereu prezenta.
Unicul sistem de a anula sentimentul de frica este sa ne obligam a ne misca numai in domenii pe care deja le cunoastem, ceea ce este echivalent cu a ne autocondamna la „moarte” intelectuala si spirituala. Independent de experienta si capacitatile pe care le deprindem, de fiecare data cand vrem sa infruntam un domeniu care pentru noi este necunoscut, o sa simtim frica
.
2. Actiunea este o conditie neaparat necesara pentru anularea fricii.
Aceasta este calea prin care ne putem asigura dezvoltarea personala. Orice om pe care il invidiati pentru curajul sau v-ar putea confirma faptul ca s-a confruntat cu frica, dar a ales sa o infrunte actionand.
3. Cu cat limitam mai mult existenta noastra pentru a „evita temerile” cu atat mai mult scade respectul fata de propria persoana.
Este vorba de exemplul clasic al strutului care isi ascunde capul in nisip. Ironia sortii consta in faptul ca refuzand sa infruntam o anumita problema, evitam sa ne expunem unui stress necesar si astfel ne expunem unui consum nervos mult mai mare decat cel pe care l-ar pretinde actiunea concreta.
C o n c l u z i e : Mi-a venit in minte un vechi sfat al samurailor: „Atunci cand esti in lupta, aminteste-ti ca oricum vei muri !"
Obstacolul exista numai in mintea noastra. Apare atunci cand omul vizualizeaza consecintele unei actiuni intr-o maniera negativa. Sa incercam sa pornim la drum si sa lasam Universul sa ne ghideze cu iubire si tandrete.Sa nu mai incercam sa cuantificam viitorul si sa fim deschisi tuturor posibilitatilor. Veti ramane uimiti de rezultatele obtinute.
Intrebati pe orice om care a reusit sau care a excelat intr-un anumit domeniu daca a anticipat ca va ajunge acolo unde este acum.
Intrebati-va daca temerile cu care v-ati confruntat pana acum inca din copilarie au existat cu adevarat in realitate sau au fost numai lipsa de incredere in fortele proprii pe care acum o manifestati ca o lipsa de valoare.
Fiindca traim in dualitate toate aceste trairi vin la pachet : frica cu curajul, iubirea cu suferinta, lumina cu intunericul, caldura cu frigul, etc. Frica dispare cand curajul isi face simtit prezenta. Tineti minte insa, ca Nu veti gasi niciodata curajul in afara voastra !!!
Ce-ar fi ca din cand in cand sa ne punem intrebarea: ce castig daca in loc de a o infrunta aleg sa imi „conserv” frica? Nu cumva va ajunge FRICA guvernatorul vietii mele? Nu cumva asa imi voi refuza toate bucuriile vietii?Si pentru ce am pierdut atatia ani in scoli cu sute de examene daca nu am curajul sa MA PUN IN VALOARE?! Raspunsul ii puteti afla ACTIONAND !!!
joi, 5 februarie 2009
luni, 2 februarie 2009
SINELE
Your Higher Self is the most perfect form of "you" that exists in the universe. It is always guiding you on your journey through life.
It's guidance manifests itself in your life in many subtle ways: as a still small voice, as vivid images and pictures, as flashes of insight and feelings, as intuition and knowingness.
It's guidance manifests itself in your life in many subtle ways: as a still small voice, as vivid images and pictures, as flashes of insight and feelings, as intuition and knowingness.
miercuri, 28 ianuarie 2009
OBICEIURI DISTRUGATOARE
7 Obiceiuri Distrugatoare ale Oamenilor Incompetenti
de Michael Lee
AVERTIZARE! Daca doriti sa aveti parte de o viata fantastica, sa nu va legati niciodata de aceste 7 obiceiuri rele asa cum fac oamenii incompetenti.
Numarul 1 - Gandesc, spun si fac lucruri negative.
Ei vad probleme in orice oportunitate.
Se plang ca soarele este prea puternic. Blestema ploaia, ca le distruge planurile zilei. Critica vantul ca le strica coafura/frizura.
Ei cred ca toata lumea este impotriva lor. Intotdeauna observa problemele, dar nu si rezolvarea lor.
Din orice problema minora fac o mare tragedie. Privesc esecurile ca pe niste catastrofe .
Se descurajeaza foarte usor, in loc sa invete din greselile lor.
Se pare ca ei niciodata nu inainteaza, pentru ca intotdeauna le este teama sa nu-si piarda confortul propiu.
Numarul 2 – Actioneaza inainte sa se gandeasca.
Ei actioneaza pe baza instinctului sau al primului impuls. Daca vad ceva ce le place, cumpara fara sa se gandeasca nici macar o secunda.
Apoi se intampla sa vada ceva mai bun. Atunci regreta si blestema ca nu au fost in stare sa incheie o afacere profitabila.
Apoi cheltuiesc si iar cheltuiesc pana nu le mai ramane nimic.Nu se gandesc la viitor. Conteaza doar placerea pe moment.
Nu se gandesc la consecinte. Cei care se angajeaza in a face sex neprotejat, in criminalitate si in alte lucruri asemanatoare sunt inclusi in acest grup de oameni
Numarul 3 – Vorbesc mult mai mult decat asculta.
Ei vor sa fie in centrul atentiei. Asa ca, intotdeauna se arunca in discutii prin care sa devina niste eroi, chiar si prin a folosi minciuna.
Adesea ei nu sunt constienti ca vorbele lor nu au nicio valoare.
Cand altii ii sfatuiesc, ei nu asculta, pentru ca sunt prea mandri sa-si recunoasca greselile.
In mintea lor, ei considera ca intotdeauna sunt corecti. Resping sugestiile, pentru ca acestea i-ar face sa se simte inferiori.
Numarul 4 – Renunta foarte usor.
Oamenii de succes trateaza esecurile ca pe niste trepte spre reusita.
Incompetentii numesc acest lucru “abandonare”, atunci cand observa primul semn de esec.
La inceput, ei pot fi foarte entuziasmati sa depuna un efort. Dar, pe parcurs, isi pierd foarte repede interesul, mai ales cand intalnesc greutati.
Atunci pleaca si cauta altceva. Aceeasi poveste si aceleasi rezultate. Oamenii incompetenti nu au perseverenta de a merge inainte si de a-si indeplini visele.
Numarul 5 - Incearca sa-i traga si pe altii in jos, la nivelul lor.
Oamenii incompetenti sunt invidiosi pe cei care reusesc in viata. In loc sa se straduiasca si ei sa fie ca ceilalti, ei lanseaza zvonuri despre acestia si incearca, prin inselatorie, sa-i traga in jos.
Ei ar putea sa-i roage frumos pe acesti oameni de succes . Dar nu, sunt prea mandri sa o faca. Nu vor sa ceara sfaturi. Pe langa asta, sunt prea negativisti ca sa realizeze ceva.
Numarul 6 – Isi pierd timpul.
Ei nu stiu ce sa faca toata ziua. Sunt multumiti doar sa manance, sa bea (sa se imbete), sa se uite la televizor, sau, mai rau, sa se uite la pereti fara sa se gandeasca sa-si imbunatateasca viata
Din cand in cand, acest lucru este perfect. Dar pentru a reusi, timpul trebuie folosit eficient. Trebuie sa existe un echilibru corespunzator intre munca si distractie.
Numarul 7 – Aleg calea usoara
Daca exista doua cai de ales, oamenii incompetenti aleg drumul mai larg si cu mai putina rasplata, in locul drumului mai ingust, cu mai multa rasplata la sfarsit.
Nu vor sa aiba nicio suferinta sau dificultate. Ei vor doar o viata buna.
Ceea ce nu stiu acesti oameni este ca, in viata, culegi ceea ce semeni. Eforturile si faptele nu trec neobservate.
Daca s-ar stradui catusi de putin, le-ar fi mult mai bine.
Oamenii de succes fac acest lucru prin incercari si greseli. Ei nu renunta niciodata. Sunt dispusi sa faca tot ce este necesar pentru a realiza ceea ce isi doresc pentru vietile lor.
7 Destructive Habits of Incompetent People
By Michael Lee,
author of How to Be a Red Hot Persuasion Wizard
WARNING! If you want to have a fantastic life, never engage yourself in these 7 deadly habits that incompetent people do.
Number 1 - They Think, Say, & Do Negative Things.
Yup. They see problems in every opportunity.
They complain that the sun is too hot. They cursed the rain for ruining their plans for the day. They blame the wind for ruining their hair.
They think that everyone is against them. They see the problems but never the solutions.
Every little bit of difficulty is exaggerated to the point of tragedy. They regard failures as catastrophes. They become discouraged easily instead of learning from their mistakes.
They never seem to move forward because they're always afraid to come out of their comfort zones.
Number 2 - They Act Before They Think.
They move based on instinct or impulse. If they see something they like, they buy at once without any second thought.
Then they see something better. They regret & curse for not able to take advantage of the bargain.
Then they spend & spend again until nothing's left. They don't think about the future. What they're after is the pleasure they will experience at present.
They don't think about the consequences. Those who engage in unsafe sex, criminality, and the like are included in this group.
Number 3 - They Talk Much More Than They Listen
They want to be the star of the show. So they always engage in talks that would make them heroes, even to the point of lying.
Oftentimes they are not aware that what they're saying is not sensible anymore.
When other people advise them, they close their ears because they're too proud to admit their mistakes.
In their mind they're always correct. They reject suggestions because that will make them feel inferior.
Number 4 - They Give Up Easily
Successful people treat failures as stepping stones to success.
Incompetent ones call it quits upon recognizing the first signs of failure.
At first, they may be excited to start an endeavor. But then they lose interest fairly quickly, especially when they encounter errors.
Then they go & search for a new one. Same story & same results. Incompetent people don't have the persistence to go on and fulfill their dreams.
Number 5 - They Try to Bring Others Down To Their Level
Incompetent people envy other successful individuals. Instead of working hard to be like them, these incompetent ones spread rumors and try every dirty trick to bring them down.
They could've asked these successful ones nicely. But no, they're too proud. They don't want to ask advise. Moreover, they're too negative to accomplish anything.
Number 6 - They Waste Their Time
They don't know what to do next. They may just be contented on eating, getting drunk, watching TV, or worse, staring at the blank wall with no thoughts whatsoever to improve their lives.
It's perfectly fine to enjoy once in a while. But time should be managed efficiently in order to succeed. There should be a proper balance between work & pleasure.
Number 7 - They Take the Easy Way Out
If there are two roads to choose from, incompetent people would choose the wider road with less rewards than the narrower road with much better rewards at the end.
They don't want any suffering or hardship. They want a good life.
What these people don't know is that what you reap is what you sow. Efforts & action will not go unnoticed.
If only they would be willing to sacrifice a little, they would be much better off.
Successful people made it through trials & error. They never give up. They are willing to do everything necessary to achieve what they aspire for in life.
vineri, 23 ianuarie 2009
joi, 22 ianuarie 2009
luni, 19 ianuarie 2009
7 Secrete pentru a va cunoaste Sinele mai Inalt
Articol scris de: Prof. Dr. Asoka Selvarajah,
Autor al cartii : 7 Golden Secrets of Knowing Your Higher Self ( 7 secrete de aur pentru a va cunoaste Sinele Superior)
Fiecare dintre noi este conectat cu Divinul. Sinele nostru Superior depaseste cu mult intelegerea pe care o avem noi , prin mintea noastra constienta. Aceasta este puterea pe care au accesat-o toate geniile si toti invatatii din istorie. Deasemenea este si locul in care se produc miracolele si toata magia din viata noastra. Iata in continuare sapte pasi pentru a ajunge sa va contactati Sinele Superior.
1. Credinta si Asteptarea:
Transformati- va modul de a vedea lumea!
Primul pas este SA CREZI ca ai un Sine Superior cu care sa poti stabili o comunicare! Apoi, in fiecare zi sa te astepti ca aceasta comunicare sa se imbunatateasca, pe masura ce tu te concentrezi cu sarguinta pe dezvoltarea interioara. Fara aceste doua cerinte esentiale, este greu sa obtii ceva in viata, chiar si la nivel fizic. Pentru cresterea interioara, aceste doua calitati sunt de baza. Asa ca stabileste-ti ca SCOP sa reusesti sa-ti contactezi Sinele Inalt , revino asupra acestui scop zilnic, si mentine-ti dorinta cu hotarare pana cand succesul e de partea ta.
Suntem crescuti initial cu o perspectiva materialista asupra lumii care neglijeaza rolul Spiritului. Pentru a stabili o legatura stransa cu taramurile spirituale e nevoie ca intreaga noastra fiinta – constienta si subconstienta- sa fie adecvata SCOPului nostru. In orice activitate majora trebuie sa stabiliti intai regulile jocului si modul in care se va juca.
La fel este si cu contactarea Sinelui Superior. De aceea cautati scrieri sau invataturi care sa va extinda intelegerea Universului ca fiind in mod fundamental un taram al Constiintei si al Mintii.
2. Singuratate si Meditatie
In mod regulat faceti-va timp pentru voi, cand sa fiti complet singuri. De preferat intr-un loc linistit. Doar stati in liniste, fara nici un fel de asteptari. Nu faceti NIMIC. Va veti simti destul de neconfortabil si de ciudat, la inceput . Insistati,. Dati timp si loc pentru ca vocea interioara sa se poata face auzita. Si o veti auzi ori in timpul acela de tacere , ori mai tarziu, in cursul zilei. Un moment de sincronicitate se va produce; cineva va va spune exact ce aveti nevoie sa auzi sau veti avea o revelatie fulgeratoare. Toate geniile din istorie si-au gasit timp sa stea singuri, in liniste absoluta. Si tu ar trebui sa o faci.
In timpul meditatiei lucrati ca sa va disciplinati mintea si sa reduceti la tacere sporovaiala permanenta care intervine in mod constant. Creati un vas pur pe care sa il umple Sinele Superior. Urmariea propriei respiratii este o disciplina de meditatie excelenta, la fel ca si concentrarea asupra flacarii unei lumanari. Sau puteti vizualiza o minge de lumina aurie in plexul solar care va inunda intregul trup cu energie si vindecare. Sunt multe practici pe care le puteti studia si folosi.
3. Jurnalul
Tineti un jurnal cu trairile, emotiile, visele si intuiile pe care le aveti zilnic. Asta va v-a ajuta sa intrati in contact mai strans cu profunzimile intuitiei interioare. Aici puteti sa puneti intrebari Sinelui Superior si apoi sa notati orice raspuns sau intuitie primiti. Daca faceti lucrul acesta cu regularitate , avand credinta si asteptari pozitive, veti primi cu siguranta raspunsurile de care aveti nevoie.
4. Dialogul interior
Purtati un dialog interior cu Sinele Superior. Pentru urmatoarele 40 de zile, hotarati-va sa fiti in legatura cu acesta pe parcursul intregii zile. Spuneti-ii : “ Stiu ca esti acolo si as vrea sa te cunosc si sa iti acord atentia cuvenita. Te rog, incepe sa imi vorbesti si ghideaza-mi viata”. Nu va ingrijorati ca la inceput dialogul se va desfasura doar intr-un singur sens. Amintiti-va ca nu ati mai comunicat de decenii! Are sa va ia un pic de timp sa indepartati panzele de paianjen ! Continuati cu acest dialog interior ca si cand ati vorbi unui prieten: palavragind, punand intrebari, impartasindu- va sperantele si apoi incepeti sa ascultati raspunsurile. Vor veni, fiti siguri!
5. Lectiile de viata
Priviti viata ca pe o scoala a misterelor. Credeti ca intreaga voastra existenta - evenimentele, situatiile si oamenii- au fost structurate CU PRECIZIE pentru a va invata exact ceea ce trebuie sa stiti in acest moment. Abordati viata ca si cand intreaga creatie conspira pentru a va face bine voua! Ori de cate ori se intampla ceva in viata voastra, de bine sau de rau, intrebati-va care e lectia de invatat de aici. Chiar si personajele si situatiile mai neplacute au fost in mod deliberat puse in calea voastra ca o provocare care sa va ajute sa va dezvoltati. Cand incepeti sa vedeti viata ca pe o piesa in care voi jucati rolul principal, atunci si rolul Sinelui Superior va deveni din ce in ce mai evident in viata voastra. Notati-va descoperirile in jurnal.
6. Visele
Asteptati-va ca Sinele Superior sa va vorbeasca in vise. Inainte de a merge la culcare, faceti cateva miscari de gimnastica: intinderi, aplecari... ca sa va relaxati total corpul. Puneti Sinelui Superior o intrebare si asteptati-va sa primiti raspunsul in vis. Cand va treziti, amintiti-va tot ce puteti din visele voastre si scrieti in jurnal. Daca nu aveti abilitatea de a va aminti visele, a o capata necesita ceva timp si perseverenta. Cu toate acestea, cu rabdare, veti incepe sa va amintiti visele SI sa primiti raspunsurile de la Sinele Superior
7. Constientizarea/ Atentia
Concentrati-va din ce in ce mai mult pe clipa prezenta, pe ACUM. Cand mancati, fiti constienti de ce mancati. Singurul moment real este cel de acum - trecutul e pentru vecie dus, iar viitorul nu a venit inca. De aceea, lucrati pentru a va curata mintea de griji, iluzii si extrapolari. Alungati forfota mentala si creati spatiu pentru a fi umplut de Sinele Superior.
Rabdarea este catalizatorul progresului !
Amintiti-va ca se poate sa va fi petrecut intreaga viata complet separat de Sinele Superior. De aceea va va lua ceva timp sa invatati cum sa restabiliti legatura. Orice lucru important, care merita a fi facut, necesita timp si antrenament. Fiti vigilenti si practicati cei sapte pasi zilnic si veti primi raspunsurile de care aveti nevoie. Nu uitati: Sinele Superior vrea sa fie in contact permanent cu voi. De fapt, chiar si numai a vorbi de el ca de ceva diferit de voi, este un lucru contradictoriu. Sinele Superior, de fapt, sunteti voi ! Voi cei adevarati. Asa ca, luati legatura cu VOI!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)